Foto: F64
Svētdien pulksten 6:00 no rīta ūdens līmenis Lielupē pie Jelgavas rādīja 2.8 metru atzīmi. Tas nozīmē, ka diennakts laikā tas krities par 21 centimetru. Ūdens pilsētā pamazām atkāpjas no sauszemes satiksmei slēgtās 6.līnijas. Tāpat ūdens līmeņa pazemināšanās novērota arī pie Kalnciema. Jelgavā pakāpeniski satiksmei tiek atvērtas vairākas ielas, bijušajā Jelgavas rajonā joprojām slēgti vairāki ceļu posmi.

Foto galerija

Ūdens līmenis ir krities arī pie Kalnciema, un svētdien no rīta tas bija 218 centimetri virs jūras līmeņa. Lielupe no ledus sastrēgumiem ir brīva līdz Kalnciemam.

Nakts uz svētdienu Jelgavā kopumā ir pagājusi mierīgi un nevienam iedzīvotājam evakuācija nav bijusi nepieciešama, apliecina Jelgavas Pašvaldības policijas dati par izsaukumiem aizvadītajā diennaktī.

Kā vēsta portāls "zz.lv", plūdu mazināšanās Jelgavā satiksmei ļāvusi atvērt iepriekšējās dienās slēgtās Romas un Straumes ielas, kā arī Čakstes bulvāri, savukārt Pilssalas iela braucējiem un gājējiem pieejama daļēji.

Kā liecina "Latvijas Valsts ceļi" publiskotā informācija autovadītājiem jāņem vēra, ka plūdu un atkušņa dēļ Jelgavas rajonā ir slēgts vietējais autoceļš Upmaļi - Cīruļi 9,4. - 9,5. km un vietējais autoceļš Tukši - Kalnciems 16. km.

Tāpat applūdis bijušajā Aizkraukles rajonā ir vietējais autoceļš Nereta-Grīcgale-Erberģe 19,8. km.

Savukārt Preiļu rajonā ir applūdis vietējais autoceļš Rožupe - Švirksti 2. - 2.4. km.

Autovadītāji lūgti iespēju robežās izvairīties no šo posmu izmantošanas un apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!