Foto: F64

Ūdens līmenis Lielupē šonedēļ cēlies par 17 centimetriem, tomēr aizvien ir septiņus centimetrus zem normālā. Jelgavas pašvaldība ziņo, ledus biezums Lielupē pie Jelgavas ir 42 centimetri un pilsēta gatavojas iespējamiem plūdiem, vēsta "Zemgales Ziņas".

Tuvojoties pavasara palu laikam, trīs gadus pašvaldība strādā pēc civilās aizsardzības plāna, kurā noteikta darbība plūdu gadījumā un pirms tiem.

Pašvaldība apzinājusi nepieciešamos resursus plūdu seku likvidēšanai un palīdzības sniegšanai iedzīvotājiem, kā arī noteikusi iespējamo cilvēku evakuācijas vietu.

Patlaban Pašvaldības policija apziņo vairāk nekā simt iedzīvotāju, kas dzīvo plūdu apdraudētajās teritorijās, lai vajadzības gadījumā operatīvi varētu sniegt palīdzību.

Tāpat pašvaldība aicina iedzīvotājus laikus sagatavoties iespējamiem paliem un sakārtot grāvjus, caurtekas savu privātajās teritorijās. Pilsētas iedzīvotāji par palīdzības nepieciešamību var informēt Pašvaldības operatīvās informācijas centra diennakts dispečerdienestu pa tālruni 8787, Pašvaldības policiju pa tālruni 63028550, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pa tālruni 112 vai 01, Valsts policiju pa tālruni 02.

Plūdi Jelgavā 2010.gadā. Foto: Cumulus


Arī Pļaviņu novada domes civilās aizsardzības komisijas sēdē trešdien visi atbildīgie dienesti pārrunāja rīcību pavasara plūdu gadījumā Daugavā, vēsta "Staburags".

Komisijas vadītājs Ainārs Arnītis informēja, ka izvērtēts, kāda ir tehnika un ko vēl nepieciešams sagādāt. Tehnikas ziņā daudz lielākas iespējas tagad ir arī zemessardzei, kas ik gadu palu laikā steidz palīgā pļaviņiešiem.

Uzņēmums "Latvenergo" Pļaviņu pašvaldībai piegādās novērošanas kameru, ko novietos pie Daugavas iepretī Atvaru ielai. Turpmāk visu diennakti varēs novērot upi gan pie Aiviekstes ietekas, gan karjera virzienā. Šobrīd situācija Daugavā ir mierīga — ūdenslīmenis stabils, un ledus biezums ir līdz 50 centimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!