No 1.maija brauciens uz Rīgu ar autobusu un mikroautobusu kļuvis lētāks – Ls 1,80 vietā tagad jāmaksā Ls 1,50. Tiesa, šāds pakalpojums pieejams tikai tiem pasažieriem, kas biļeti pērk pie šofera.

"Kopš brauciens uz Rīgu maksā Ls 1,80, ir samazinājies pasažieru skaits, tādēļ lūdzām Autotransporta direkciju pārskatīt cenas, un tā pieļāva cenu samazinājumu par 30 santīmiem," stāsta SIA "Jelgavas autobusa parks" komercdirektore Viktorija Ļubļinska.

Jautāta, vai arī pilsētas maršrutos varētu tikt samazinātas cenas, komercdirektore atbild noraidoši. "Pilsētas maršrutos maksa par braucieniem netiks samazināta, jo nav vērojams pasažieru samazinājums, drīzāk otrādi – martā un aprīlī tas pat nedaudz palielinājies."

Lētās biļetes pagaidām var iegādāties tikai pie šofera, autoostā tās maksā Ls 1,80, jo autoosta vēl nav paguvusi pārkārtot biļešu tirdzniecības sistēmu. Viktorija Ļubļinska sola, ka sistēma tiks sakārtota līdz 11.maijam, kad gan autoostā, gan pie šofera biļetes varēs iegādāties par vienu cenu – Ls 1,50.

Jelgavas rajona pasažieru pārvadātājs SIA "Migar" diemžēl nevar iepriecināt pasažierus ar biļešu cenas samazinājumu.

"Mēs neko nevaram samazināt, jo valsts mums ir parādā diezgan lielas naudas summas. Ja valsts mums atdos parādu un uzlabosies ekonomiskā situācija, pieļauju, ka varēsim samazināt cenas. Mēs atbalstām principu – jo mazāk maksā biļete, jo vairāk tauta brauc, bet diemžēl pagaidām viņiem nav kur braukt, jo nav darba," stāsta SIA "Migar" valdes loceklis Uldis Valters.

"Mēs esam izdarījuši visu, ko varējām. Atlaidām vairākus darbiniekus, tajā skaitā arī apkopējas, kas tīrīja autobusus. Autobusus tīra šoferi, tuklāt alga viņiem netiek palielināta, gluži otrādi. Bet mēs tomēr ceram, ka situācija uzlabosies un varbūt nākotnē pat varēsim domāt par jauna autobusa iegādi," cer Uldis Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!