Atsaucoties uz likumu "Par pašvaldībām" un "Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma" 16.pantu, Jelgavas dome atzinusi par spēkā neesošu pērn jūlijā pašas pieņemto lēmumu "Par sabiedriskā transporta pakalpojumu saskaņošanu", līdz ar to 'Jelgavas autobusu parks' turpmāk tarifus noteiks pats.
Skaidrojot tapušā lēmumprojekta nepieciešamību, pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs citēja Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma attiecīgo sadaļu, kurā uzsvērts, ka «pakalpojumu sniedzējs ir administratīvi un ekonomiski neatkarīgs, nosakot pakalpojuma tarifu». Tarifs savukārt tiek noteikts saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto aprēķināšanas metodiku sabiedriskā transporta pakalpojumiem.

Turpat tālāk gan likumā norādīts, ka pakalpojuma pasūtītājs (šajā gadījumā - pašvaldība) ir tiesīgs noteikt tā tarifu, taču, pilnībā uzņemoties zaudējumu segšanas finansiālās saistības. Tā kā pilsētas budžetā šim gadam zaudējumu segšanai no sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas atvēlēts par 40 procentiem mazāk līdzekļu nekā pērn, acīmredzot Jelgavas pašvaldība to apmaksu pilnībā uzņemties nevar.

Kā zināms, SIA «Jelgavas autobusu parks» noteiktais tarifs pilsētas autobusā no 1.februāra ir 40 santīmu. Uzņēmuma valdes loceklis Pēteris Salkazanovs minēto domes lēmumu nesaista ar vēlēšanos tuvākajā laikā celt braukšanas maksu, taču neizslēdz, ka tas varētu būt nepieciešams, ja valsts budžeta grozījumos martā vēl tiks samazinātas zaudējumu segšanai atvēlētās summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!