Jelgavas dome ceturtdien nolēma grozīt 2005.gada pašvaldības lēmumu par zemesgabala nomu ar tiesībām uz tā būvēt patstāvīgu īpašuma objektu - rūpniecisko ražotni Jelgavā, Langervaldes ielā 2A, par 4000 kvadrātmetriem samazinot zemesgabala platību SIA "Modulex Invest Jelgava", kas plāno būvēt plastmasu cauruļu ražošanas kompleksu.
Pašvaldībā informēja, ka paredzēts iznomāt uz 20 gadiem SIA "Modulex Invest Jelgava" zemesgabalu Langervaldes ielā 2A 18 000 kvadrātmetru platībā, kurš tiks atdalīts no zemesgabala Langervaldes ielā 2, rūpnieciskās ražotnes izbūvēšanai un uzturēšanai, nosakot zemes nomas maksu 3% apmērā no zemes kadastrālās vērtības.

Šāds lēmums pašvaldībā pieņemts, jo saņemts SIA "Modulex Invest Jelgava" iesniegums ar piekrišanu par 4000 kvadrātmetriem samazināt iznomājamā zemes gabala Jelgavā, Langervaldes ielā 2A platību, sakarā ar dzelzceļa pievedceļu izbūvi uz blakus esošo zemes gabalu.

Jau ziņots, ka zemesgabals Langervaldes ielā 2A 22 000 kvadrātmetru platībā ar Jelgavas domes 2005.gada 10.marta lēmumu iznomāts SIA "Modulex Invest Jelgava".

2006.gada 28.septembrī Jelgavas dome par pusgadu pagarināja ražotnes būvniecības sākšanas termiņu SIA "Modulex Invest Jelgava", kas plāno būvēt plastmasu cauruļu ražošanas kompleksu Langervaldes ielā 2A, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Nolemts izdarīt izmaiņas domes lēmumā par zemes nomas tiesību konkursa rezultātu apstiprināšanu un līgumā par zemes gabala Langervaldes ielā 2A iznomāšanu. Uzņēmumam ražotnes būvniecība jāuzsāk divu gadu laikā no nomas līguma parakstīšanas brīža, nevis 18 mēnešu laikā, kā bija paredzēts iepriekš.

2005.gada martā starp Jelgavas domi un SIA "Modulex Invest Jelgava" noslēgts zemes nomas līgums par zemes gabala Langervaldes ielā 2A nomu. Zemesgabala platība bija 22 000 kvadrātmetri.

Pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks skaidroja, ka pērnā gada 14.augustā pašvaldībā saņemts SIA "Modulex Invest Jelgava" iesniegums ar lūgumu par rūpnieciskās ražotnes būvniecības uzsākšanas termiņa pagarināšanu.

SIA "Modulex Invest Jelgava" savā iesniegumā skaidro, ka ir noslēgusi līgumu ar SIA "Velve" par plastmasu cauruļu ražošanas kompleksa projektēšanu, inženierizpēti un autoruzraudzību, kas paredz tehniskā projekta sagatavošanu līdz 2007.gada 1.janvārim.

Uzņēmums arī iesniedzis pieteikumu Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma saņemšanai. Projekta atbilstība administratīvajiem vērtēšanas kritērijiem ir oficiāli apstiprināta, par ko saņemts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras lēmums.

LETA jau ziņoja, ka konkursā saņemts viens piedāvājumus - no SIA "Modulex Invest Jelgava". Ražotnē jānodarbina vismaz 50 darbinieki.

Par līgumā ietverto nosacījumu neievērošanu piemērojamās sankcijas ir zemes nomas līguma laušana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!