Foto: Publicitātes foto
16. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla mākslinieku atlases konkurss ir noslēdzies. Izvērtējot 65 skiču pieteikumus, iespēju piedalīties ieguvuši 30 profesionāli tēlnieki un mākslinieki no 8 valstīm, - tā ziņo Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Jau sešpadsmito gadu pēc kārtas Jelgavā notiks Starptautiskais ledus festivāls, kas ik gadu pulcē vairākus desmitus pasaulē atzītu mākslinieku no Latvijas un citām valstīm.

Konkurence šogad būs spraiga, jo par titulu sacentīsies gan iepriekšējo gadu laureāti, gan mākslinieki, kuri Ledus skulptūru festivālā piedalīsies pirmo reizi.

Festivālā pārstāvētās valstis ir Latvija, Lietuva, Krievija, Izraēla, Lielbritānija, Igaunija, Bulgārija un Šveice.

Četras dienas pirms festivāla atklāšanas, mākslinieki uzsāks savu skiču realizēšanu dzīvē, veidojot gan individuālos, gan komandas darbus. Katram tēlniekam tiks piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai.

Lai nodrošinātu māksliniekus ar ledus, tā saldēšana tika uzsākta jau šī gada martā. Kristāla dzidra ledus iegūšanai bez gaisa burbuļiem, ūdens tiek destilēts trīs reizes un tad tiek saldēts saldētavās. Festivālā paredzēts izmantot vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Festivāls noritēs no 7. līdz 9. februārim, kas varēs skatīt vairāk nekā 50 tēmai „Brīnumzeme” (Wonderland) veltītas ledus skulptūras.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!