Foto: DELFI
Piektdien pēdējā darbdiena Jelgavas novada domē būs Sandrai Viniarskai, kas līdz šim bija ne tikai deputāte, bet arī pašvaldības Attīstības nodaļas speciāliste. Viņa atzīst, ka "lēmums briedis jau labu laiku", turklāt to ietekmējusi arī novada pašvaldības "slava" pēdējos mēnešos".

Viniarska 2009. gada vasarā Jelgavas novada domē tika ievēlēta no nu jau likvidētās Tautas partijas saraksta, bet līdz tam astoņus gadus bijusi Svētes pagasta Padomes priekšsēdētāja. "Tas, ko darīju toreiz, bija kaut kas cits – Svētes pagasta laikos bija spēcīgs lidojums, radoša darbība, ideju īstenošana," viņa saka. Tagad sapratusi, ka "savam darbam nespēj dot pievienoto vērtību", tāpēc izšķīrusies no pašvaldības aiziet.

Pirmkārt pieņēmusi lēmumu pamest darbu Attīstības nodaļā, kur strādā par lauku attīstības speciālisti. Līdz gada sākumam viņa bija Plānošanas nodaļas vadītāja, bet tad tā tāpat kā Projektu nodaļa tika likvidēta, izveidojot Attīstības nodaļu. Palikt tikai par Jelgavas novada domes deputāti Viniarska negrib, jo "tas, ko darīšu tālāk, var traucēt apmeklēt domes sēdes".

Par nākotnes plāniem viņa gan izteikumos ir skopa, tomēr atzīst, ka strādās Jelgavā, turklāt darbs vairs nebūs saistīts ar pašvaldībām.

Saskaņā ar 2009. gada pašvaldību vēlēšanu rezultātiem Viniarskas vietu novada Domē ieņems Elejas vidusskolas direktore Sarmīte Balode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!