Foto: F64

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune atkal iekļuvis nepatikšanās – šoreiz viņam izcēlies strīds ar kādu novada iedzīvotāju par iespējamu ceļu satiksmes negadījumu. Abas iesaistītās puses vērsušās policijā, kam nu būs jātiek skaidrībā par notikušo.

Portāls "Zz.lv" vēsta, ka konflikts, kura dēļ Caune vēlā ceturtdienas vakarā atradās Jelgavas policijas iecirknī, noticis Elejā pie kāda veikala.

Kā portālam pastāstīja policijas pārstāve Diāna Purviņa, policija uz Eleju izsaukta ceturtdien ap pulksten 19. Policijai ziņots par ceļu satiksmes negadījumu. Kad tur ieradusies policija, izrādījies, ka starp kādu 1974. gadā dzimušu vīrieti un Cauni izcēlies konflikts pie kāda veikala Elejā.

Vīrietis iesniegumā policijai apgalvo, ka Caune ar savu "Dacia Duster" uzbraucis viņa velosipēdam. Par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Savukārt Caune pēc tam policijai sūdzējies par viņam izteiktiem draudiem. Par to sākts kriminālprocess, kura laikā, veicot arī tehniskās ekspertīzes abiem transportlīdzekļiem, tiks noskaidroti lietas apstākļi, informē "Zz.lv".

Portāls vēsta, ka vēlā ceturtdienas vakarā Jelgavas policijas iecirknī likumsargi nopratināja Cauni, taču komentārus par notikumu, kā dēļ nonācis policijas rokās, nesniedza nedz inspektori, nedz pats novada priekšsēdis. Ar viņu kopā iecirknī bija arī novada nolīgtais jurists Dzintars Lagzdiņš, ko Caune mēdz saukt arī par savu personīgo advokātu, un Caunes dienesta mašīnas šoferis Laimonis Tretjaks.

Jelgavas novada pašvaldība portālam "Delfi" piektdien apliecināja, ka ceturtdienas incidentā bija iesaistīts Jelgavas novada domes priekšsēdētājs. Par starpgadījumu ar iedzīvotāju ierosinātajā kriminālprocesā Caunem esot piemērots cietušā statuss, informē novada dome.

Pašvaldība uzskata, ka "incidenta būtība raksturojama kā mēģinājums provokatīvi izaicināt priekšsēdētāja reakciju un mērķtiecīgi nodrošināt kārtējo apmelojumu epizodi". Caune uzreiz pēc starpgadījuma ir sniedzis policijā liecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!