Foto: F64

Jelgavas novada Domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes (ZZS) auto nedēļas nogalē atstāts zem zīmes "apstāties aizliegs", otrdien raksta laikraksta "Zemgales Ziņas" interneta portāls "zz.lv".

Pērn Caunes dienesta auto tika novietots invalīdiem paredzētā stāvvietā pie Zemgales Olimpiskā centra, par ko Caune izpelnījās skarbu kritiku un administratīvo sodu.

Kā raksta "zz.lv", laikraksta fotogrāfs Jelgavas novada šefa Caunes dienesta automašīnu "KIA", novietotu neatļautā vietā, pamanīja sestdien ap pulksten 14. Tā atradās Jelgavas pils ziemeļu pusē netālu no pils ieejas durvīm, turklāt tur bija vienīgā.

Ar Cauni "Zemgales Ziņām" pirmdien sazināties neizdevās, jo uz telefona zvaniem viņš neatbildēja. Jelgavas novada preses pārstāve Dace Kaņepone nemācēja skaidrot, kāpēc pašvaldības vadītājs kārtējo reizi ignorējis ceļa norādes prasības. Viņa gan izteicās, ka iepriekš novads grasījies panākt, lai LLU vadība ļauj automašīnas likt pils upes pusē.

Jelgavas Pašvaldības policijas pārstāve Inga Remerte laikrakstam stāstīja, ka iepriekš policija saņēmusi zvanu no Jelgavas novada Domes pārstāvja ar lūgumu ļaut mainīt satiksmes organizāciju norādītajā vietā, kam dota apstiprinoša atbilde ar piebildi, ka par zīmes aizklāšanu jāvienojas ar apsaimniekotāju, jo pašvaldības policijas kompetencē ietilpst ceļa zīmju ievērošanas kontrole, nevis jautājumi, kas saistīti ar ceļa zīmju faktisko izvietošanu, noņemšanu vai aizklāšanu uz laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!