Foto: F64
Jelgavas novada pašvaldība vērsusies valdībā ar lūgumu piešķirt papildu līdzekļus ceļu uzturēšanai šajā ziemā, jo ar valsts iedoto naudu novada ceļu kopšanai bijis par maz. Jau pašlaik novads ceļu tīrītājiem palicis parādā 20 tūkstošus latu, un pašvaldība neslēpj – naudas trūkuma dēļ siltajos gadalaikos brauktuves varētu tikt greiderētas mazāk, sestdien vēsta "Zemgales ziņas"

Kā skaidro Jelgavas novada pārstāve Dace Kaņepone, valsts ceļu fonds ik gadu ir nemainīgs un tādā pat apjomā noteikts gan šim, gan nākamajam gadam. Sadalot pašvaldībai atvēlēto summu uz divpadsmit gada mēnešiem, proporcionālā ikmēneša daļa katru mēnesi tiek ieskaitīta novada kontā, paredzot, ka Jelgavas novada pašvaldībai ceļu tīrīšanai mēnesī jāatvēl aptuveni 27 000 latu.

"Taču patiesībā vajadzību ir daudz vairāk nekā reāli piešķirtie līdzekļi," saka Kaņepone. Par minēto summu jāorganizē gan ceļu tīrīšana ziemas mēnešos, gan greiderēšana un bedrīšu aizdarīšana siltajā sezonā.

Taču līdz ar intensīvo snigšanu un attiecīgi arī ceļu tīrīšanu tādā ziemā kā šī tērēts tiek vairāk. Patlaban novads vēl nav samaksājis par sniega šķūrēšanas pakalpojumiem 20 000 latu apmērā, tāpēc novada pašvaldība lūgusi piešķirt papildu 22 000 latu no valsts līdzekļiem.

"Atteikuma gadījumā nenomaksāto summu nāksies segt vai nu no martam paredzētās summas, vai proporcionāli ietaupīt uz vasaras mēnešu rēķina. Protams, var rasties situācija, ka, pārdalot līdzekļus, vasaras sezonā retāk kādus ceļus greiderēs," brīdina Kaņepone. Viņa gan piebilst, ka pašlaik nav tik liela līdzekļu pārtēriņa, lai tas radītu apdraudējumu ceļu uzturēšanas darbiem gan nākamās aukstās sezonas sākumam, gan šīs vasaras plānotajiem darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!