Pie Vēlēšanu komisijas Jelgavā piektdien no rīta bijušas pirmās partiju sarakstu iesniedzēju domstarpības, bet pilsētas pašvaldības darbiniekiem, lai nokļūtu darbavietā, bijis kā pārpildītā autobusā jāgrūstās ar rindu uz Vēlēšanu komisiju, informēja Jelgavas Pašvaldības policijas (PP) priekšnieka palīdze sabiedrisko attiecību un juridiskajos jautājumos Sandra Reksce.
Darbinieki, kas ieradušies pa dienesta ieeju no pagalma, iekļuvuši domes ēkā bez grūtībām, bet tie, kas ieradušies pa galveno ieeju, bijuši spiesti grūstīties ar partiju pārstāvju rindu uz Vēlēšanu komisiju, noskaidroja no dažiem domes darbiniekiem un Pašvaldības policijas.

Savukārt kāda saraksta iesniedzēja informācija liecina, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji uz sarakstu iesniegšanu ieradušies apsardzes pavadībā; civilās drēbēs ģērbtie Jelgavā labi zināmie apsargi, izmantojot grūstīšanās paņēmienus, nodrošinājuši ZZS piekļūšanu Vēlēšanu komisijas durvīm.

Kā informēja incidenta aculiecinieks, partijas "Savienība citai politikai" (SCP) pārstāvis Jevgēnijs Iļjinskis, apsargi nepārprotami pildīja ZZS mutiskās pavēles palīdzēt šīs partijas pārstāvjiem iekļūt Jelgavas domes ēkā, kur atrodas Vēlēšanu komisija. Pēc Iļjinska teiktā, pašlaik apsargiem esot dota nepārprotama pavēle "nelaist nevienu pie Vēlēšanu komisijas durvīm".

Apsargi esot Jelgavā labi zināmas personas, jo apsargājot pilsētā populāros klubus "Tonuss" un "Jelgavas Baltie krekli".

Jau ziņots, ka atsevišķu partiju pārstāvji rindu pie Jelgavas Vēlēšanu komisijas durvīm aizņēma jau pirms Lieldienu brīvdienām, kur dežūrējuši arī visas brīvdienas.

Pagājušajā naktī no plkst.2 rindā esot iestājušies ZZS, bet no plkst.3 - SCP.

Jelgavas pašvaldības Vēlēšanu komisijas sekretāre Janīna Mināte informēja, ka sarakstu pieņemšanu paredzēts sākt tikai plkst.12, nevis no paša rīta.

Visu nakti un jau vairākas dienas pie domes ēkas rindā uz Vēlēšanu komisiju dežurē jaundibināta partija "Par Dzimteni".

Vēl 16.aprīļa naktī plkst.23.20 Pašvaldības policija saņēmusi informāciju, ka pie Jelgavas domes atrodas divas personas no kādas partijas, kas ziņojuši PP, ka esot iespējams konflikts ar citu partiju locekļiem. Norīkota ekipāža apsekot Jelgavas domes apkārtni, taču konflikti nav novēroti, informēja Reksce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!