Iekšlietu ministrijas negaidītajā pārbaudē trim it kā piedzērušajiem Jelgavas Kriminālpolicijas darbiniekiem konstatētā reibuma pakāpe nepārsniedza 0,2 - 0,3 promiles alkohola; iekšējā dienesta izmeklēšana pārvaldē netiks veikta, sacīja Jelgavas policijas priekšnieks Haralds Dauginovičs.
Dauginovičs piekrita, ka pārbaudē konstatētie fakti neliecina, ka Jelgavas policijā viss būtu kārtībā, viņš atzīst, ka alkohola lietošana policijā nav pieļaujama. Pēc viņa teiktā, šajā gadījumā alkohola lietošana notikusi ārpus darba laika un policijas pārvaldes telpām. Policistiem konstatētā reibuma pakāpe, 0,2 - 0,3 promiles, nav augsta un varētu būt radusies, viņiem svinot Policijas dienu un izdzerot kādu glāzi alus.

Savukārt par policijas telpās atrasto bezpajumtnieku policijas priekšnieks skaidroja, ka tas ir policijai labi zināms cilvēks, kurš palīdzējis veikt remontdarbus saimniecības daļas telpās, bet pēc darba bija nolēmis nedaudz nosnausties. Bezpajumtnieks bija lietojis alkoholu, tāpēc nav devies uz nakts patversmi, jo tur neuzņem personas alkohola reibumā, skaidroja Dauginovičs.

"Protams, ir jācenšas, lai turpmāk šādas situācijas nebūtu. Gadījumu apspriedām un izvērtējām, bet iekšējā dienesta izmeklēšana pārvaldē netiks veikta. Notikušo izvērtēs un lēmumus pieņems Valsts policijas vadība un iekšlietu ministrs," sacīja Dauginovičs.

Viņš arī norādīja, ka Jelgavas policijas pārvaldes dežūrdaļas telpu izvietojums ir nepārskatāms un, lai gan pie policijas ēkas ir izvietotas arī videonovērošanas kameras, nav iespējams pilnībā kontrolēt, kas iet cauri dežūrdaļai. Ir vajadzīga dežūrdaļas rekonstrukcija, taču tam nepieciešams finansiāls atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!