Speciālistu nodrošinājums Jelgavas izglītības iestādēs pašlaik ir sāpīgākā problēma pašvaldībā, atzinusi Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.
Visvairāk Jelgavā trūkst pirmsskolas izglītības, kā arī dzimtās valodas, fizikas un matemātikas skolotāju. Taču precīzu trūkstošo pedagogu skaitu Jelgavā pārvaldes vadītāja nemin. Auza norāda, ka nepārtraukti ar jaunajiem skolotājiem notiekot sarunas – kāds piekrīt, kāds atsaka. Precīzāka informācija būs zināma, sākoties mācību gadam.

"Vēl pirmdien visvairāk kadru trūka 1.ģimnāzijā. Tur vajadzīgs gan dzimtās valodas, gan matemātikas un dabas zinību skolotājs. Arī Valsts ģimnāzijā vēl tiek aicināts strādāt matemātikas skolotājs, bet neviens priekšmets nepaliks bez pasniedzēja. Administrācija noteikti centīsies kolēģus motivēt, lai viņi strādātu lielāku slodzi. Manuprāt, tieši speciālistu nodrošinājums pašlaik ir sāpīgākā problēma pašvaldībā," norāda Auza.

Skolās vēl varot izlīdzēties pašu spēkiem, bet pārvaldes vadītāju uztrauc situācija pirmsskolas izglītības iestādēs un Jelgavas Sākumskolā, kas pakāpeniski pārtop par bērnudārzu. "Mēs vairs nezinām, kur sameklēt pirmsskolas skolotājus," teic pārvaldes vadītāja.

Jelgavas Sākumskolā šogad palikušas vairs trīs klasītes, un septembrī tur plānots atvērt jaunu pirmsskolas grupiņu, kurā viss jau sagādāts un sakārtots, vien trūkst pedagogu, kas strādātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!