Jelgavas pilsētas domes administrācijas rīkotajā metu konkursā "Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa teritorijas labiekārtojuma elements – akmens – strūklaka" visvairāk punktu žūrijas vērtējumā ieguvis tēlnieka Jāņa Aivara Karlova iesniegtais mets, informē Jelgavas dome.

Skulptūra – strūklaka "Trīsvienība" sastāv no trim daļām, kas simbolizē kristīgās ticības augstāko vērtību kodolu – Dieva tēva, Dieva dēla un Dieva Svētā gara vienotību. Skulptūras – strūklakas kompozīcijas satvars sasaucas ar baznīcas torņa fasādē esošo velvju trīsdaļīgo kārtojumu.

Metu konkursā par akmens strūklaku tika iesniegti un izvērtēti septiņu autoru darbi.

Skulptūra ir daļa no Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzfinansētā projekta "Reģionu nozīmes tūrisma un kultūrizglītības centra izveide Jelgavā". Plānots, ka 2009. gada jūnijā uzsāktie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti līdz šī gada beigām un to rezultātā pilsētā tiks izveidots Zemgales reģionam nozīmīgs tūrisma un kultūrizglītības centrs.

Rekonstrukcijai un centra izveidei plānotās izmaksas ir vairāk kā 1,8 miljoni latu, no tiem 66 tūkstoši latu ir valsts budžeta dotācija, aptuveni 500 tūkstoši – Jelgavas domes līdzfinansējums. Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1,25 miljoni latu.

Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcija vienlaicīgi atrisinās divas problēmas – tiks saglabāta daļa pilsētas kultūrvēsturiskās apbūves, kas tika sagrauta abu pasaules karu laikā, un izveidots inovatīvs tūrisma produkts, norāda dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!