Otrdien vairāku autoskolu instruktori rīko akciju "Jelgavnieki pret bedrēm", ar kuras palīdzību cer pievērst pašvaldības uzmanību pilsētas sakārtošanai. Dome pret tās rīkošanu nav iebildusi.
"Tas vairs nav izturams. Jelgava pārvērtusies par mašīnu kapsētu. Situācija ar katru gadu pasliktinās," iemeslu, kādēļ nolemts rīkot šādu akciju, atklāj autoskolas "Autoamatnieks" instruktors Raimonds Grīnfogels.

Divarpus gados, kopš viņš strādā par braukšanas instruktoru, novērojis, ka ielu bedres kļūst arvien dziļākas un ceļi top par nebeidzamiem arumiem. Tāda situācija ir apgrūtinoša jo nemitīgi jālavierē.

Grīnfogelam, tāpat kā citiem braukšanas instruktoriem un kursantiem, šķiet nepietiekamas pašvaldības rūpes par ielu stāvokli. Citu iespēju viņi neredz, kā vien rīkot akciju, tādējādi pievēršot uzmanību sāpīgajai problēmai.

Akcijas dalībnieki iecerējuši no degvielas uzpildes stacijas "Statoil" Brīvības bulvārī kolonā virzīties pāri tiltiem pa Lielo ielu, pēc tam nogriezīsies pie Domes pa Pasta ielu. Paredzēts pirms Domes ēkas automašīnām ieslēgt skaņas signālus un beigt "taurēt" tikai pie autoostas.

Šonedēļ rīkotāji pašvaldībā saskaņošanai iesnieguši akcijas pieteikumu. Kā atzina Jelgavas pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga, Domei šajā gadījumā nav jādod atļauja. "Akcijas dalībniekiem izsniegta izziņa, ka pašvaldība pret notikumu neiebilst. Vienīgi brīdināts, ka jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi, kas paredz skaņu signālu lietot tikai īpašos gadījumos. Pilsētā to aizliegts darīt," piebilst Veinberga.

Pašlaik Grīnfogels lēš, ka akcijā varētu piedalīties apmēram 30 automašīnu, taču to skaits iespējams lielāks, jo tajā var piedalīties ikviens. Pulcēšanās notiks otrdien, 20.martā, pulksten 9.45 degvielas uzpildes stacijā "Statoil" Brīvības bulvārī.

Dalībniekiem vēlams pie savām automašīnām piesiet melnas sēru lentes. Dome pēc akcijas pieteikuma informēja, ka nākampirmdien sniegs informāciju par ielu remontdarbiem un tam paredzētajām izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!