Šī gada jūnijā Vecrīgā, pie Doma laukuma - Miesnieku ielā 4, durvis vērs jaunā „Dome Hotel & SPA”, kuras izveidē un ēkas rekonstrukcijā ieguldīti ap 2,5 milj. latu. Viesnīcas apmeklētājiem būs pieejami 15 eleganti luksus numuri, kas būs iekārtoti mūsdienīgā stilā.
Kopā ar viesnīcu tiks atvērts arī jauns SPA centrs ar austrumu masāžām, frizētavu un tvaika pirti, saunu un terasi ēkas augšstāvā ar skatu uz Doma baznīcu.

Viesnīcas īpašnieki ir pārliecināti, ka šī būs labākā luksus viesnīca Latvijā, par savu mērķi izvirzot augsta līmeņa viesu uzņemšanas servisu ar vietējā viesnīcu sektorā vēl neredzētiem apkalpošanas standartiem.

„Dome Hotel & SPA” izcilo arhitektūru radījis viens no labākajiem Latvijas jaunās paaudzes restaurācijas arhitektiem Reinis Liepiņš. Viesnīca atrodas 16.-18.gs. ēkā, lai gan arheoloģiskās izpētes laikā zem pagalma daļas tika atrastas 13.gs.sākuma konstrukcijas – šīs celtnes pamati ir saglabājušies no Rīgas dibināšanas laikiem. Gadsimtu gaitā ēka pārdzīvojusi vairākas pārbūves. Baroks, rokoko, klasicisms, nedaudz jūgendstila un artdeko - ēkas daudzie arhitektūras stili sintēzē ar jauno viesnīcas tehnoloģiju veido viesnīcas interjera šarmu.

Salīdzinājumā ar vidējo nozares rādītāju piecu zvaigžņu viesnīcu sektorā „Dome Hotel & SPA” ieguldījums uz vienu numuru ir ievērojami augstāks. Vērā ņemami līdzekļi ieguldīti restaurācijas darbos, daži restaurācijas risinājumi ir unikāli Latvijas arhitektūrā. Ēkā ir saglabātas visas vēsturiski vērtīgās lietas – 18.gs. sienu gleznojumi, koka kāpnes, podiņu krāsnis, durvis un logi. Speciāli telpiski risinājumi nodrošina dienasgaismu visās viesu uzņemšanas telpās.

Kā īpašs viesnīcas eksterjera dekors ir izveidots zaļās sienas dārzs. Vertikālā plaknē paceltā zaļā augu siena ir veidota no dzīviem augiem.

Visas viesnīcas inženiersistēmas ir videi draudzīgas un enerģiju taupošas. Publisko telpu apskaņošanai izmantota moderna audio sistēma ar 3600 skanējumu.

Viesnīcas restorāns - vīna bārs kļūs par jaunu modes vietu pilsētā, kur pulcēties moderni domājošiem rīdziniekiem, kuri vēl tikai meklē savu vietu Rīgā. Pielāgojoties pašreizējai ekonomiskai situācijai valstī, cenas vīna bārā būs draudzīgas.

„Dome Hotel & SPA” īpašnieks ir uzņēmums SIA „Baltijas Dizaina viesnīcas”. Uzņēmums plāno izvērst viesnīcu biznesu Austrumeiropā, orientējoties galvenokārt uz t.s. boutique jeb salonviesnīcu nišu. „Dome Hotel & SPA” būs uzņēmuma pirmā viesnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!