Jūrmalas teātrī Jelgavas ielā 8, Jūrmalā, 26.oktobrī plkst. 12.00 Bulduru kultūras nams rīko Folkloras svētkus. Tie top ar Kultūrkapitāla fonda un Jūrmalas pilsētas domes finansiālu atbalstu un ir veltīti Dainu tēva Krišjāņa Barona dzimšanas dienai, pastāstīja pilsētas domes preses sekretāre Veronika Ramane.
Svētkos piedalīsies viesi no Rīgas: Rīgas Skolēnu pils folkloras ansamblis “Kokle”(vadītāja Dina Kalniņa), ansambļa repertuārā ir dziesmas par sauli, sadzīvi. Rīgas krievu vidusskolas folkloras kopas “Iļjinskaja pjatņica” Lielās folkloras balvas laureāta Sergeja Oļeņkina vadībā programmā ir krievu vecticībnieku dziesmas no Latgales.

Jūrmala var lepoties ar to, ka 21.gadsimtā tajā dzīva ir saglabājusies folklora. Pilsētā darbojas divi folkloras ansambļi: Bulduru kultūras nama “Mare” un Kauguru kultūras nama “Skance”. Abi kolektīvi piedalīsies Folkloras svētkos.

Kauguru kultūras nama folkloras kopa “Skance” Ārijas Neimanes vadībā izkopj latviešu tautas tradīcijas, uz tās dalībniekiem balstās visi kultūras nama organizētie gadskārtu un tradīciju pasākumi, kuros tiek piesaistīti ne tikai latvieši, bet arī citu tautību bērni un pieaugušie, kas veicina sabiedrības integrāciju. “Skance” ir piedalījusies vairākos folkloras festivālos Latvijā, bet šogad prezentēja latviskās tradīcijas Slovākijā.

Bulduru kultūras nama folkloras ansamblis “Mare” Lielās folkloras balvas laureātes Mārītes Oses vadībā uzstājas ne tikai Bulduru kultūras namā, bet arī citās pilsētas kultūras iestādēs, skolās, pansionātos, regulāri piedalās visos valsts mēroga folkloras pasākumos: koklētāju, dziedāšanas, masku konkursos un festivālos, ir saņemti vairāki Atzinības raksti par sekmīgu darbu tradicionālās kultūras pārmantošanas mērķprogrammā “Pulkā eimu, pulkā teku”. 2001.gadā “Mare” koncertēja Somijā Baltijas kultūras festivāla Ziemeļvalstīs ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!