Jūrmalas dome ceturtdien atbalstīja lēmumu no 1.septembra samazināt sabiedriskā transporta maršrutu skaitu un palielināt mēneša braukšanas biļešu cenas.

No 1.septembra tiks palielināts braukšanas tarifs pilsētas autobusu 1., 4., 6., 7. un 8.maršrutā, kur cena bija 0,40 santīmi. Braukšanas maksa tiks paaugstināta līdz 0,50 santīmiem, kā tas jau ir noteikts 9., 10., 10.a, 11., 12. un 14.maršrutā.

Tāpat tiks paaugstināta mēneša braukšanas biļešu cena: pilnam mēnesim - no 15 latiem uz 19 latiem, bet darba dienās - no 12 latiem uz 15 latiem.

No 1.septembra paredzēts slēgt 2., 3.un 11.maršrutu un pārtraukt viena skolēnu autobusa darbību.

Kā skaidro Jūrmalas domes Transporta un komunālo lietu komiteja, 2.maršruta slēgšana reālas problēmas iedzīvotājiem neradīs, jo maršrutu līdz Nometņu ielai dublē 10.a maršruts, bet līdz 10.a maršruta pieturai "Tirdzniecības centrs "Līgo"" Nometņu ielā no 2.maršruta galapunkta Raiņa ielā ir apmēram 300 metri.

3.maršrutu (ekspresis), kas bija viens reiss no rīta plkst.7.40 uz Bulduru Tirdzniecības centru faktiski dublē 4., 10.un 10.a maršruts. Faktiski kustību šajā virzienā intensificē, jo 10.a maršrutā tiek palielināts autobusu skaits.

11.maršrutu no Jūraslīča līdz Bulduriem dublē 1.maršruts, izbraucot uz Rīgas ielu, līdz Slokai - 8.maršruts, bet no Slokas autoostas līdz Talsu šosejai - 6.maršruts, bet no 6.maršruta pieturas "Tirdzniecības centrs "Kauguri"" līdz 11.maršruta galapunktam ir apmēram 400 metri.

Arī saistībā ar skolēnu autobusa, kas brauc no dzelzceļa stacijas "Sloka" uz Lielupes vidusskolu pa pilsētas galveno maģistrāli, darbības pārtraukšanu problēmām nevajadzētu rasties, jo Slokas pamatskola atgriezusies savās telpās un pa šo maršrutu no rīta kursē vairāki autobusi.

Tiks samazināts par vienu autobusu skaits 6. un 8.maršrutā, palielināts autobusu skaits jaunajā 10.a maršrutā (ekspresis), kur vidējais intervāls samazināsies no 30 minūtēm uz desmit minūtēm. Tiks slēgti tukšie reisi 4.maršrutā, 7.maršrutā.

Tādējādi SIA "Autotransporta firma Jūrmala SV" saimnieciskie izdevumi tiks samazināti par 4500 latiem mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!