Jūrmalas pilsēta marta beigās popularizēs savas tūrisma iespējas tūrisma gadatirgos Zviedrijā un Krievijā.
No 22. līdz 25.martam Jūrmala tiks prezentēta starptautiskajā tūrisma gadatirgū "TUR 2007", kas notiks Gēteborgā, Zviedrijā. Šogad Jūrmalu Latvijas stendā pārstāvēs Jūrmalas pilsētas dome un kūrortviesnīcas "Baltic Beach Hotel" un "Hotel Jūrmala Spa", informē Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Sanita Graudiņa.

Zviedrijas tirgus ir ļoti nozīmīgs tūrisma tirgus Jūrmalai, kas veido trīs procentus no kopējā tūristu skaita. Salīdzinājumā ar 2005.gadu pērn zviedru tūristu skaits ir pieaudzis par 54 procentiem.

Šīs izstādes laikā Jūrmalas pilsētas dome interesentiem piedāvās brošūras "Jūrmala 2007" zviedru valodā, kā arī informāciju par Jūrmalas unikālo koka arhitektūru, atpūtas un izklaides iespējām un plašo kūrortprocedūru un SPA pakalpojumu piedāvājumu, par iespēju spēlēt golfu vienā no lielākajiem golfa laukumiem Baltijas valstīs "Saliena golfs", kurš atrodas pie Jūrmalas, kā arī sniegs informāciju par Jūrmalas tūristu mītnēm.

"TUR" ir lielākā ceļojumu un tūrisma izstādē Skandināvijā, kurā šogad piedalīsies vairāk nekā 90 valstu pārstāvji. Latvijas stends aizņems 50 m² un tajā darbosies 16 tūrisma industrijas, asociāciju un valsts institūciju pārstāvji.

Savukārt Krievijas tūristu piesaistīšanai izstrādāts plašs pilsētas popularizēšanas plāns: Jūrmala šogad veiks vairākas mārketinga aktivitātes vienā no nozīmīgākajiem tūristu tirgiem Jūrmalai – Krievijā, kas veido 10 procentus no kopējā tūristu skaita pilsētā.

Dalība izstādē "MITT 2007" Latvijas kopīgā stendā un dalība tūrisma gadatirgū "CIS – Inwetex" Sanktpēterburgā, Jūrmalas tūrisma darbsemināru rīkošana, tūrisma informatīvo izdevumu izdošana un informācijas izplatīšana Krievijas plašsaziņas līdzekļos, tai skaitā Krievijas interneta portālos, un citas aktivitātes – tas viss kopā veido vienotu pašvaldības stratēģiju lielās kaimiņvalsts tūristu piesaistē. Tāpat regulāri visa gada garumā tiek uzņemtas Krievijas tūrisma kompāniju un žurnālistu delegāciju vizītes Jūrmalā.

2007.gada 20.martā Latvijas vēstniecībā Maskavā notiks tūrisma darbseminārs, kurā piedalīsies arī Jūrmalas pilsētas dome, kūrortviesnīca "Jūrmala Spa", viesnīca "Eiropa" un "TB Palace". Tūrisma darbsemināra kontaktbiržā noritēs tikšanās ar tūrisma kompāniju pārstāvjiem un žurnālistiem.

No 21. līdz 24.martam Jūrmalas pilsētas dome kopā ar Jūrmalas uzņēmējiem piedalīsies tūrisma gadatirgū Maskavā "MITT 2007". Darbs noritēs Latvijas kopīgā stendā, kur ar atsevišķiem darba galdiem tiks pārstāvēta Jūrmalas pilsētas dome un viesnīca "Eiropa". Izstādē Jūrmalas pilsētas dome piedāvās jauno tūrisma bukletu "Jūrmala 2007" krievu valodā, kā arī Jūrmalas pilsētas tūrisma industrijas tūrisma informatīvos materiālus un īpašos piedāvājumus, kas ietver kūrortprocedūru izmantošanu, Līvu Akvaparka vai Salienas Golfa apmeklējumu, uzturoties Jūrmalā. Izstādes laikā būs tikšanās ar Krievijas tūrisma industrijas pārstāvjiem, lai sagatavotu šī gada piedāvājumu Krievijas tūristiem Jūrmalā.

Vizītes laikā Maskavā Jūrmalas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele tiksies ar Jūrmalas sadraudzības pilsētas – Maskavas dienvidrietumu apgabala administrācijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā tiks pārrunāti organizatoriskie jautājumi par Maskavas dienām Jūrmalā, kuru rīkošana ieplānota 2007.gada jūnijā.

Svarīgi atzīmēt, ka liela ceļotāju auditorija ir iecienījusi atpūtu kūrortpilsētā ar veselības uzlabošanas iespējām tieši ziemas un pavasara sezonās, par ko liecina arī procentuāli lielais tūristu skaita pieaugums tieši 2005.gada pirmajā ceturksnī – par 65 procentiem, bet otrajā ceturksnī – par 25 procentiem salīdzinājumā ar 2005.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!