Jūrmalā oficiāli sāksies peldsezona, kas ilgs līdz septembra vidum, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edmunds Imša.
Jaunākie ūdens kvalitātes dati liecina, ka peldēties ir atļauts visās Jūrmalas peldvietās, ja vien nebaida ūdens vēsums, norāda Imša.

Pludmalēs uzstādītas tualetes un pārģērbšanās kabīnes.

Šovasar par drošību Jūrmalas pludmalēs rūpējas septiņas glābšanas stacijas, kurās strādā ap 40 glābēju. Pilsētā arī tiek attīstīts pludmales patruļas projekts, kura pamatmērķis ir ne tikai uzlabot peldviesu drošību, bet arī izveidot glābēju apmācības centru.

Gatavojoties peldsezonai, Jūrmalas dome līdztekus esošajām ir sarūpējusi divas jaunas tīklu piramīdas bērniem Mellužu un Jaunķemeru peldvietās, bet jūlijā tiks uzstādīts bērnu rotaļu aprīkojums Majoros un Bulduros.

Jūrmalas glābēju aprīkojums papildinājies ar aerodinamisko laivu un apvidus automašīnu. Imša informē, ka pilsētas pašvaldības policija pieskatīs, vai pludmales apmeklētāji ievēro smēķēšanas aizliegumu un citus sabiedriskās kārtības noteikumus.

Pludmales apmeklētājiem īpaši vajadzētu iegaumēt, ka nekādā gadījumā nevajadzētu atstāt bērnus bez uzraudzības.

Jūrmalas pludmalē aizliegts braukt ar transportlīdzekļiem, izņemot velosipēdus, ja netiek traucēti pludmales apmeklētāji, kurināt ugunskurus, vest mājdzīvniekus pastaigās un peldināt, izmest un izbērt atkritumus, lauzt kokus un krūmus, smēķēt un nakšņot kāpu zonā.

Jūrmalas domes pārstāvis norāda, ka ceļš uz pludmali mērojams tikai pa ierīkotiem celiņiem, ievērot peldvietās izvietoto informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!