Pēc Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Ģirta Trenča rīkojuma šonedēļ pašvaldības kapitālsabiedrību ārkārtas dalībnieku sapulcēs vienojās par atalgojuma samazināšanu valdei, informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" kapitālsabiedrību valdes locekļiem atalgojums samazināts par 15 procentiem, bet valdes priekšsēdētājiem - par 10 procentiem. Veicot šīs izmaiņas atalgojumā, 2009.gadā Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu algu fondā tiek iegūta vairāk nekā 44 tūkstošus latu liela ekonomija.

Kapitālsabiedrību dalībnieku sapulcēs tika pārrunāti arī citi jautājumi, piemēram, kā rīkoties un ko darīt pašvaldības uzņēmumos, lai mazinātu vispārējās ekonomiskās krīzes ietekmi uz kolektīvu, darba organizāciju, un uzņēmumu klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Jūrmalas pašvaldībai ir divas vidējās kapitālsabiedrības - SIA "Jūrmalas ūdens" un SIA "Jūrmalas siltums" un deviņas mazās kapitālsabiedrības - "Dzintaru koncertzāle", "Jūrmalas namsaimnieks", "Jūrmalas gaisma", "Jūrmalas kapi", "Jūrmalas attīstības projekti", "Jūrmalas ātrā palīdzība", "Jūrmalas slimnīca", "Kauguru veselības centrs" un "Slokas slimnīca".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!