Pasaules Veselības Organizācija (PVO) piešķīrusi Jūrmalas pilsētai Veselīgās pilsētas statusu, portālu “Delfi” informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Par to Jūrmalas domei pirmdien paziņoja PVO Kopenhāgenas birojs. PVO ir Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, kurai ir vadošā loma veselības jomā visā pasaulē.

Veselīgo pilsētu (Healthy cities) projekta mērķis ir padarīt iedzīvotāju veselību par prioritāti pašvaldību attīstības plānos, par pamatu ņemot starptautiski akceptētos dokumentus, mērķprogrammu “Veselību visiem 21.gadsimtā” un PVO veselības definīciju. Projekts uzsākts 1987.gadā un iedalās fāzēs, no kurām katra ilgst piecus gadus. Katrus piecus gadus tiek noteikti prioritāri mērķi, un pilsētas dalās pieredzē par to, kā šos mērķus labāk īstenot un kādi rezultāti ir sasniegti.

Lai pilsēta varētu iesaistīties projektā, jāiesniedz oficiāls pieteikums, kuru 3-4 mēnešu laikā izskata PVO. Izvērtējot sniegto informāciju par darba organizāciju pašvaldībā un valsts statistisko informāciju, tiek sniegta atbilde par to, vai pilsētai tiek piešķirts Veselīgas pilsētas statuss. Jūrmala iesniedza pieteikumu šā gada sākumā.

Pilsētas galvenie ieguvumi būs pieredzes apmaiņa ar projektā iesaistītajām pilsētām jautājumos par starpsektoru sadarbību, pašvaldības attīstības iniciatīvām, vides veselības problēmu risinājumiem un veselīga dzīvesveida popularizēšanu. Veselīgās pilsētas statuss ir piešķirts aptuveni 1000 pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!