Foto: LETA
Jūrmalas dome sagatavojusi grozījumus septembra sākumā noslēgtajā sadarbības līgumā ar Ķemeru sanatorijas privatizētāju SIA "Ominasis Latvia", kas paredz daudz stingrākas prasības investoram – gan noteikt konkrētus sanatorijas atklāšanas termiņus, gan veidot kopuzņēmumu ar domi, lai attīstītu Ķemerus kā kūrortu, trešdien ziņo laikraksts "Telegraf".

Līgums ar domi "Ominasis" bija nepieciešams, lai uzņēmums varētu pabeigt Ķemeru sanatorijas privatizāciju. Tas tika noslēgts septembra sākumā un zem tā ir toreizējā Jūrmalas mēra Romualda Ražuka (PS) paraksts. Taču jau tolaik domes opozīcija kritizēja līgumu, un, mainoties varai kūrortpilsētā, domnieki nolēmuši līgumu papildināt, laikrakstam stāstījis pašreizējais Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis ("Jūrmala – mūsu mājas").

"Mēs esam sagatavojuši grozījumus un pagājušajā nedēļā iepazīstinājām ar tiem "Ominasis" vadību. Tagad gaidām no viņiem atbildi," sacīja deputāts.

"Telegraf" ziņo, ka domes sagatavotie grozījumi, pirmkārt, paredz, ka "Ominasis" ir jānosauc konkrēts termiņš sanatorijas nodošanai ekspluatācijā. Otrkārt, dome vēlas, lai uzņēmums iekonservē bijušo kūrorta poliklīniku, kas neietilpst sanatorijas ēku kompleksā, un izstrādā tās rekonstrukcijas projektu. Tāpat deputāti prasa, lai "Ominasis" kopā ar pašvaldību izveido kopuzņēmumu, kurā uzņēmums ieguldītu poliklīnikas ēku, bet dome – piesaistītu investorus. Kopuzņēmuma mērķis būtu attīstīt Ķemerus kā kūrortu.

Dzenītis laikrakstam pieļāva, ka sanatorijas privatizētājam varētu nepatikt prasība nosaukt konkrētus projekta pabeigšanas termiņus, ņemot vērā, ka iepriekš tādi nosaukti jau vairākkārt, taču allaž atlikti. "Mēs gribam, lai līdz 2011.gada beigām viņi nodod viesnīcu ekspluatācijā. Viņi visu laiku pagarina termiņus – nosauc kārtējo datumu, bet pēc tam piemāna," laikrakstam paudis vicemērs.

"Ominasis" pārstāvis Jānis Meija laikrakstam atteicies komentēt domes priekšlikumu, norādot, ka pašlaik notiek sarunas.

Savukārt iespējamais jaunās viesnīcas operators "Kempinski" nav atteicies no ieceres saimniekot Ķemeros. Pašlaik plānotais objekta pabeigšanas termiņš esot 2011.gada pēdējais ceturksnis, "Telegraf" sacījusi "Kempinski" pārstāve Eiropā Olga Gorbačeva.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā Jūrmalas dome un Ķemeru sanatorijas privatizētājs SIA "Ominasis Latvija" noslēdza līgumu par vides sakārtošanu un jaunu darba vietu radīšanu. Līguma slēdzēji apņēmās sadarboties, lai sekmētu konkurētspējīgas un starptautiski atzītas vides izveidi, piesaistītu tūristus un veicinātu Ķemeru attīstību. Šāda līguma noslēgšana bija viena no īpašuma privatizācijas noteikumu prasībām. Līgumu parakstīja toreizējais mērs Ražuks, kas dažas dienas vēlāk zaudēja amatu.

Ķemeru sanatorijas vēsturisko ēku rekonstruē, lai tajā izveidotu piecu zvaigžņu viesnīcu, kuras operators būtu viesnīcu tīkls "Kempinski". Sanatorijas rekonstrukcija un ap to saistītais privatizācijas process notiek jau vairāk nekā 10 gadus. Pirms vairākiem gadiem Privatizācijas aģentūra pat pieļāva lauzt līgumu ar "Ominasis Latvija" par darbu neizpildi laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!