Foto: LETA
Piektdien no amata atbrīvots Jūrmalas pilsētas mēra vietnieks Māris Dzenītis, pastāstīja Jūrmalas pilsētas sabiedrisko attiecību speciāliste Elita Cepurīte.

Viņa informēja, ka Dzenītis no amata atcelts struktūras optimizācijas dēļ un turpmāk viņa pienākumus uzņemsies domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LPP/LC) un viņa otrā vietniece Larisa Loskutova ("Saskaņas centrs").

Dzenītis bija mēra vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos, domē bija ievēlēts no partijas "Jūrmala - mūsu mājas", taču no partijas izstājās un pašlaik ir bezpartejisks.

Viņš aģentūrai BNS klāstīja, ka, viņaprāt, galvenais viņa atcelšanas iemesls ir nesaskaņas, kuras radušās pilsētas attīstības plāna turpmākajiem 12 gadiem sagatavošanas laikā. "Es biju atbildīgs par plāna izstrādi, un man nebija pieņemami vairāku kolēģu rosinājumi, tāpēc arī radās nesaskaņas, kuras, manuprāt, arī ir atcelšanas iemesls," sacīja Dzenītis.

Runājot par turpmāko profesionālo darbību, Dzenītis teica, ka tāpat kā līdz šim būs Jūrmalas pilsētas domes deputāts, kā arī turpinās darboties biznesā. "Mana ģimene būs priecīga, varēšu ar viņiem pavadīt vairāk laika," viņš piebilda.

Jūrmalas mērs aģentūrai BNS norādīja, ka līdz ar atteikšanos no viena vietnieka pašvaldība varēs ietaupīt līdzekļus.

Savukārt uz jautājumu, kāpēc tieši Dzenītis tika atbrīvots no amata, Truksnis atbildēja, ka Dzenītis nav bijis spējīgs pilnībā tikt galā ar saviem darba pienākumiem. "Viņš nebija spējīgs sagatavot pilsētas iedzīvotāju interesēm atbilstošu attīstības plānu. Taču tas nav vienīgais iemesls," teica Truksnis, sīkāk nepaskaidrojot citus iemeslus.

Lēmums likvidēt mēra vietnieka amatu tika pieņemts, deviņiem deputātiem balsojot par, vienam pret un vienam atturoties. Trīs deputāti domes sēdē nepiedalījās.

Dzenītis dzimis 1967.gadā, ieguvis vidējo izglītību, mācījies Rīgas Industriālajā politehnikumā. Dzenītis kā mērā vietnieks darbojies kopš pagājušā gada septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!