Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 18.maijā, Ventspils pilsētas pašvaldības vadība tikās ar Ventspilī strādājošajiem tūrisma uzņēmējiem, lai informētu par šai vasaras tūrisma sezonai sagatavotajiem jaunumiem un atbalstu tūrisma nozares uzņēmējiem, kā arī izzinātu uzņēmēju viedokli par pašvaldības darbu šajā jomā un ierosinājumus tā pilnveidošanai.

Uz tikšanos bija ieradušies vairāk nekā 60 cilvēki - pārstāvji no naktsmītnēm, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, tūrisma aģentūrām, pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem, kuri arī darbojas tūrisma nozarē.

Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pauda gandarījumu par to, ka nozares uzņēmēji ieradušies tik kuplā skaitā, un sacīja, ka pašvaldība ir ļoti ieinteresēta, lai uzņēmējdarbība tūrisma nozarē noritētu sekmīgi, tāpēc, tāpat kā 2010.gadā, arī 2011.gadā īstenos plašu apmeklētāju mārketinga programmu, rīkos dažādus kultūras un sporta pasākumus, kā arī izveidos jaunus tūrisma objektus, lai palīdzētu piesaistīt pilsētai tūristus, līdz ar to nodrošinot klientus tūrisma nozarē strādājošajiem uzņēmumiem. Lembergs klāstīja, ka pašvaldība ik gadu cenšas rūpēties, lai pilsētā tūristiem būtu arvien vairāk ko darīt un apmeklēt, tādējādi mudinot viņus uzkavēties pilsētā ilgāk.

Pašvaldības vadītājs pastāstīja, ka šogad pirmoreiz Ventspilī iecerēts atzīmēt Ziedu dienu, veidojot to par ikgadēju tradīciju. Ziedu dienā iecerēts atklāt jauno puķu skulptūru „Zaķu ģimene". Tāpat šobrīd pašvaldības darba kārtībā ir lielas, atraktīvas puķu dobes veidošana Sarkanmuižas pļavā - vietā, kur pērn atradās no Ginesa rekorda sasniegšanā - pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanā izmantotajām puķēm veidotā Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe. Pilsētā iecerēts izvietot arī jaunus izgaismotus puķu podus.

Jauns tūrisma objekts būs arī staltbrieža skulptūra, ko ieplānots uzstādīt slēpošanas kalna „Lemberga hūte" galā. Pats kalns šajā gadā varētu kļūt par 5 metriem augstāks. Jaunumi gaida gan Piedzīvojumu parka cienītājus, kuri varēs izmantot vairākas jaunas atrakcijas, gan arī pludmales apmeklētājus, jo uzņēmēji pieteikušies veidot kafejnīcu un inventāra nomas punktu. Tāpat šogad būtiski paplašināsies veloceliņu tīkls, būs vairāk arī velosipēdu novietņu. Lai ikviens varētu labāk atrast viņu interesējošos tūrisma objektus, pilsētā uzstādītas jaunas norādes kājāmgājējiem un autobraucējiem.

Pašvaldības vadībai ar uzņēmējiem izraisījās diskusija par to, kāpēc samazinājies tūristu nakšņošanas ilgums un kādi varētu būt to noteicošie faktori. Uzņēmēji aicināja par pilsētas plašo tūrisma piedāvājumu aktīvāk informēt ārvalstīs, piemēram, izvietojot banerus interneta vietnēs, kurās iespējams iegādāties biļetes braucieniem ar prāmi, kā arī pārraidot video reklāmas Lietuvas televīzijā. Pašvaldības vadība uzdeva Tūrisma informācijas centram izvērtēt šos jautājumus un iesniegt priekšlikumus izskatīšanai Tūrisma komisijā un Mārketinga padomē. Tāpat būtu nepieciešams veikt socioloģisko pētījumu, aptaujājot tūristus par iemesliem, kas liktu viņiem uzturēties Ventspilī ilgāk.

Ventspils pilsētas pašvaldības vadība ar tūrisma nozari pārstāvošajiem uzņēmējiem ir tikusies arī iepriekš, lai informētu viņus par pašvaldības iecerēm tūrisma nozares attīstībā un uzklausītu uzņēmēju viedokļus par to, kā pašvaldība vēl varētu palīdzēt nozarē strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!