Kabaču ēdiens var būt arī izsmalcināts. To Jūs noteikti teiktu par šo biezo, mutē kūstošo kabaču zupu, kam smalko, neatkārtojamo garšu piešķir citrons.Šo zupas recepti mums gatavo Jānis, Vācijā dzimis latvietis, kurš ēdiena gatavošanā ir vāciski pedantisks. Viņš uzskata, ka garšas veiksme ir tieši niansēs. Un Jānis "pazīst drēbi", jo jaunībā savulaik ēst gatavošanas pamatus apguvis, gan strādājot par pavāra mācekli, gan kādu laiku saimniekojot pats savā krodziņā.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 purava kāta baltā daļa

4 nelieli kabači

1 liels vai 2 vidēji kartupeļi

½ citrona

1 l buljona

100 ml saldā krējuma

1 lauru lapa

eļļa cepšanai

šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

sāls

4-6 porcijas

Pagatavošanas gaita:

1. Puravam nogriež zaļās lapas. Kāta baltajai daļai atdala ārējās lapas un noskalo smiltis. Smalki sagriež.

2. Kartupeli nomizo un sagriež šķēlītēs.

3. Ja kabačiem ir cietas mizas, tās nomizo. Pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež palielos kubiņos.

4. Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep puravus.

5. Katlā liek kabačus un kartupeļus.

6. Pielej buljonu.

7. Pievieno saceptos pu­ravus.

8.  Pievieno lauru lapu. Visu vāra uz ne­lielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.

9. Katla saturam pielej saldo krējumu.

10. Izņem lauru lapu, un visu sablenderē viendabīgā masā.

11. Tad pievieno citrona sulu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un visbeidzot pēc garšas - sāli.

12. Pasniedz karstu vai arī atdzesētu.

Variācijas par tēmu:

Zupai var pievienot arī 1-2 ķiploka daiviņas un citrona mizas skaidiņas.

Pasniedzot zupu, to var bagātināt ar baltmaizes grauzdiņiem vai plāni sagrieztām pavisam jaunu kabaču ripiņām.

Der zināt:

Nelieliem kabačiem un cukini miziņa ir maiga, un tos pirms lietošanas nav nepieciešams mizot.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!