Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 purava kāta baltā daļa
4 nelieli kabači
1 liels vai 2 vidēji kartupeļi
½ citrona
1 l buljona
100 ml saldā krējuma
1 lauru lapa
eļļa cepšanai
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
sāls
4-6 porcijas
Pagatavošanas gaita:
1. Puravam nogriež zaļās lapas. Kāta baltajai daļai atdala ārējās lapas un noskalo smiltis. Smalki sagriež.
2. Kartupeli nomizo un sagriež šķēlītēs.
3. Ja kabačiem ir cietas mizas, tās nomizo. Pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež palielos kubiņos.
4. Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep puravus.
5. Katlā liek kabačus un kartupeļus.
6. Pielej buljonu.
7. Pievieno saceptos puravus.
8. Pievieno lauru lapu. Visu vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
9. Katla saturam pielej saldo krējumu.
10. Izņem lauru lapu, un visu sablenderē viendabīgā masā.
11. Tad pievieno citrona sulu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un visbeidzot pēc garšas - sāli.
12. Pasniedz karstu vai arī atdzesētu.
Variācijas par tēmu:
Zupai var pievienot arī 1-2 ķiploka daiviņas un citrona mizas skaidiņas.
Pasniedzot zupu, to var bagātināt ar baltmaizes grauzdiņiem vai plāni sagrieztām pavisam jaunu kabaču ripiņām.
Der zināt:
Nelieliem kabačiem un cukini miziņa ir maiga, un tos pirms lietošanas nav nepieciešams mizot.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.