Kalnienā saimnieces Initas Zommeres piemājas dārzā šovasar izaugušas 2,8 metrus garas saulespuķes, otrdien raksta portāls "Dzirkstele".

"Iesējām sēklas puķudobē istabas priekšā ar domu, ka izaugs zemās saulespuķes, bet tās stiepās arvien garākas. Blakus iespraudām dakšas ar visu kātu, bet augu stumbri ātri vien pārauga to," stāsta saimnieces meita Laura.

Viņa priecājas, ka skaistās puķes ir izturējušas augusta vējaino laiku un pat viesuļvētru. "Kad tā lielā vētra nāca, mūsu nebija mājās. Braucot atpakaļ uz Kalnienu, uztraucāmies, vai tikai vējš nebūs izpostījis mūsu skaistās saulespuķes. Taču, par laimi, tās bija sveikas un veselas," stāsta Laura.

Viņa bilst, ka reizēm daba sagādā pārsteigumus un negaidīti dārzā kaut kas izdodas daudz labāk nekā bijis iecerēts. "Domājām, ka būs nīkulīgas saulespuķes, kā jau vienmēr, bet tās izdevās patiešām raženas," stāsta Laura. Viņa cer, ka puķes izstiepsies līdz trīs metru garumam. Ziedus ar nobriedušajām sēklām ģimene paglabāšot putnu barošanai ziemā.

Saulespuķe ir viengadīgs augs, tās augums parasti sasniedz 100 līdz 300 centimetru. Zied no jūlija līdz septembrim, raksta "Dzirkstele".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!