Foto: F64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V) Latvijas ekspremjera Valda Dombrovska (V) uzstāšanos EP "lielajā eksāmenā" vērtētu ar desmit ballēm, portālam "Delfi' Briselē pastāstīja deputāte.

"Pēc Valda uzstāšanās bija ļoti laba atmosfēra un tas, ka šobrīd vēl nav dots galējais lēmums, drīzāk saistīts ar frakciju savstarpējam cīņām," norādīja Kalniete, minēdama, ka ekspremjera uzstāšanos vērtētu ar desmit ballēm.

"Viens no tiem jautājumiem, ar ko viņš tik viegli netika galā – par sadarbību ar citiem komisāriem – to atbildēt nevarētu arī citi komisāri, jo šis ir pilnīgi jauns komisijas modelis," Dombrovski aizstāvēja Kalniete.

Līdzīgās domās arī cits Dombrovska partijas biedrs Artis Pabriks (V), kurš ekspremjeru vērtēja kā vienu no spēcīgākajiem komisāriem jaunajā sastāvā.

"Ja runa ir par jaunu komisāru sastāvu un šaubām, tad uzmanība drīzāk tiks pievērsta citiem," norādīja Pabriks.

Jau vēstīts, ka 6.oktobrī, lielajā "darba intervijā", Sociāldemokrātu bloks centās Dombrovska spējas apšaubīt, apsūdzot pārlieku lielā taupības politikas aizstāvībā. Portāls "Delfi" par Dombrovska iztaujāšanu ziņo reportāžās no Briseles.

Atbildīgās EP komitejas savu slēdzienu par Dombrovska uzstāšanos sniegs 7. vai 8.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!