Divas Kalvenes zoodārza vilcenes ir atradušas jaunas mājas ārzemēs un nākamnedēļ pasaulē dosies arī citi dzīvnieki, bet Kalvenē ieradīsies divas gvanakas, informē laikraksts "Kurzemes Vārds".

Abas vilcenes nosūtītas uz Skandināviju vilku pavairošanas nolūkos. Viena devusies uz Norvēģiju, otra – uz Zviedriju. Tur tās katra savā barā kļūs par dominējošajām mātītēm, stāsta Rīgas zoodārza Kalvenes filiāles "Cīruļi" pārvaldnieks Arnis Bergmanis.

Taču četras vilku māsas te vēl paliek, un, kamēr tā ir, par jauna vilku bara veidošanu Kalvenes aplokā nevar būt ne runas.

Laikraksts atgādina, ka pirms diviem gadiem nomira zoodārza vilku bara vadone Gaisma, tas izjauca visu stingro bara struktūru un izraisīja anarhiju. Īsā laikā aplokā palika tikai vilku mātītes, jo uz labākiem medību laukiem devās arī vecais vilks Heimdāls, bet vienīgo barā palikušo vilku puisi nācās aizsūtīt uz aploku citā Latvijas malā, lai sešām amazonēm hormoni pārāk neplosītos. Vilceņu aplokā iestājās miers, taču jaunu baru šādos apstākļos veidot nevar – jāgaida, kamēr jaunas mājas atradīs vēl trīs vilcenes. Tad vienai palikušajai būs iespējams piemeklēt vilku tēviņu, lai tie kopā veidotu stabilu jauna bara pamatu.

Tuvākajā laikā uz ārzemēm dosies arī vēl citi Kalvenes četrkājainie iemītnieki. Pērnā lūšu puikas un jaku mazuļa jaunā dzīvesvieta būs Tallinas zoodārzs. Vēlāk pavasarī uz Lietuvu aizceļošot arī otrs pērnais lūsēns.

Bet "Cīruļi" no Tallinas pretī dabūšot gvanaku pāri – šie dzīvnieki Kalvenē ieradīšoties pirmdien. Gvanakas ir mājas lamu senči, savvaļā tās apdzīvo Dienvidamerikas Andu augstkalnu pļavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!