Kāpas postītājam Liepājas rajona Sakas novada Bukuragā būs jāmaksā 350 latus liels administratīvais sods, informēja Liepājas Reģionālās vides pārvaldes vadītājs Leonīds Zeļenskis.
Kāpas postītājs izrādījās vietējais bezdarbnieks Džonijs Helde, kurš pieskata vairāku prominentu un sabiedrībā pazīstamu personu īpašumus Sakas novadā. To noskaidroja Aizputes policijas iecirkņa darbinieki.

Zeļenskis paskaidroja, ka viņš pieņēmis lēmumu piespriest nevis maksimālo sodu 500 latu apmērā, bet gan, ņemot vērā, ka Džonijs Helde ir bezdarbnieks, krietni mazāku - 350 latus. Heldem mēneša laikā naudassods vai nu jāsamaksā, vai arī pārvaldes lēmums jāpārsūdz.

Sakas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons sacīja, ka dabai nodarītie zaudējumi ir aprēķināti un kāpas atjaunošanai ar ģeotekstilu un koka konstrukcijām vajadzēšot 160 latus. Ar to nodarbošoties Sakas novada pašvaldība sadarbībā ar apkārtējiem zemes īpašniekiem.

Iepriekš Zeļenskis gan uzsvēra, ka tīri cilvēciski viņš neticot, ka kāds vietējais bezdarbnieks pēc savas iniciatīvas ar traktoru pēkšņi sācis šķūrēt kāpu.

Jūras malā starp Ulmali un Labragu pie tā sauktā Bukuraga, vietā, kur joprojām ir neliela grava, kādreiz bijis liedagā nobraucamais ceļš, kuru jūra daļēji aizskalojusi ar dažādām sanesām. Pirms vairāk nekā mēneša tika konstatēts, ka ceļš būtiski paplašināts līdz 2,5 metru platumam.

Īpaši aizsargājamā dabas teritorijā tik lielus darbus bez saskaņošanas ar Vides pārvaldi un citām institūcijām veikt nedrīkst. Rezultātā šajā vietā sākās zemes noslīdējums, kas gan nebija īpaši liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!