Foto: LETA

Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) vērsies pie Eiropas Komisijas (EK) ar iesniegumu, kurā aicina EK daudz aktīvāk vērsties pret Krievijas mediju izvērsto propagandu Eiropā, informē deputāta pārstāvji.

"Krievijas Federācijas vadība izmanto medijus propagandai, lai panāktu gan iekšpolitiskos, gan ārpolitiskos mērķus. Krievijas mediji izplata nepatiesu un maldinošu informāciju, lai sētu naidu pret Eiropas Savienību un Rietumu vērtībām kopumā. Propaganda ir sasniegusi Aukstā kara apmērus un rada nopietnas bažas par drošības riskiem, tādēļ Eiropas Savienībai nepieciešams aktīvi rīkoties, lai samazinātu šīs agresīvās propagandas ietekmi," uzsver Kariņš.

Iesniegumā EK deputāts norāda, ka ar negatīvajām sekām šobrīd visvairāk saskaras Eiropas Savienības (ES) austrumu robežas dalībvalstis un, lai gan Latvijā un Igaunijā jau tiek apspriests jautājums par vienota eiropeiska televīzijas kanāla krievu valodā izveidi, ir nepieciešama daudz plašāka ES iesaistīšanās.

"Eiropas Savienības dalībvalstīm atsevišķi ir grūti pretoties milzīgajiem resursiem, kurus ir iesaistījusi Krievija, lai uzturētu propagandas mašinēriju, tādēļ nepieciešama vienota Eiropas Savienības atbilde tai," uzsver Kariņš.

Deputāts aicina EK informēt, kādi ir tās priekšlikumi un risinājums, lai vērstos pret Krievijas mediju propagandu.

EK trīs nedēļu laikā ir jāsniedz atbilde uz Eiropas Parlamenta deputāta iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!