Sestdien, 1. maijā, Karostas cietums uzsāk tūrisma sezonu. Tas nozīmē, ka cietums būs atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18, informē Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs.

Sākot ar 1.maiju, katram apmeklētājam cietumā būs iespēja ekskursijas ietvaros noskatīties jauno 16 minūšu garo filmu "Karosta". Tā būs iespēja apmeklētājiem ekskursijas laikā iepazīt ne tikai cietumu, bet arī uzzināt vairāk par Karostu kā par vienotu kultūrvēsturisku objektu. 

Līdz ar tūrisma sezonas sākšanos Karostas cietums piedāvās arī velo īri un velo ekskursijas pa Karostu velo gida pavadībā. Velo ekskursijas gan vēlams pieteikt iepriekš.

Šosezon plašais Karostas cietuma piedāvājumu klāsts ir papildināts ar jaunumu - nakts ekskursiju ar šova elementiem. Pēdējos gados tieši nakšņošana Karostas cietumā bija tas piedāvājums, kas piesaistīja vislielāko masu mediju interesi, un līdz ar to šī iespēja tiek plaši reklamēta, īpaši ārvalstu medijos. Tomēr izbaudīt cietumnieka ikdienu - ierindas mācību, guļas vietas klāšanu, vakara tualeti bija iespējams tikai, piesakoties nakšņošanai lielākā grupā. Šogad ir izveidots jauns piedāvājums - arī individuālie apmeklētāji, kas gribēs pārnakšņot cietumā, varēs ne tikai izbaudīt, ko nozīmē gulēt uz cietumnieka lāvas vai metāla gultā, bet varēs saņemt pilnu programmu - sākumā ekskursiju pa cietumu un pēc tam - īstu cietumnieka vakara režīmu.

Savukārt Karostas cietuma sētā šogad ir iespēja uzcelt savu telti vai pārnakšņot kempingauto. Kempinga laukumā tiek nodrošināts elektrības pieslēgums, ūdens padeve un labierīcības nakšņotājiem, kā arī iespēja kempingauto iztukšot kanalizācijas tvertnes.

No jūnija cietumā tiks piedāvātas īpašas nedēļas nogales programmas - darbosies cietuma bufete un vojentorgs, būs iespēja fotografēties dažādu laiku vēsturiskās uniformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!