5.oktobrī Kārsavā Rēzeknes-Aglonas diacēzes bīskaps Jānis Bulis iesvētīja jaunuzcelto Malnavas Rožukroņa Dievmātes katoļu baznīcu, kuru kārsavieši, malnavieši un citi apkārtējo pagastu iedzīvotāji bija gaidījuši gandrīz 70 gadus.
Jaunā dievnama durvis atvēra draudzes prāvests Jāzeps Aglonietis. Ticīgie baznīcā iegāja ar Buļa vadīto svētku procesiju. Ekselence savā uzrunā uzsvēra, ka baznīcas iesvētīšana ir lieli svētki, jo vēl viens dievnams uzcelts Dieva godam. "Caur dievnamu mēs tuvojamies Dievam -- tāds ir tā celšanas mērķis. Mīlēsim savu baznīcu, kas ir mūsu ceļš uz Debesīm," teica Bulis.

Svētku dievkalpojumu kopā ar Rīgas, Liepājas un Rēzeknes-Aglonas diacēzes priesteriem vadīja Bulis, Malnavas draudzes prāvests Jāzeps Aglonietis un dominikāņu tēvs, priesteris Jānis Aglonietis. Draudzi sveica Malnavas un Kārsavas pašvaldības vadītāji. Svētkos piedalījās arī bijušais Saeimas deputāts Anatolijs Gorbunovs.

Draudzes pārstāve Janīnas kundze "Latgales Laikam" pastāstīja, ka viņa atminoties baznīcas pamatu ielikšanu un grūtos, tomēr ticīgo lūgšanām cauraustos bargos gadus.

"Pateicoties mūsu prāvestam Jāzepam Aglonietim, mūsu lūgšanas vainagojušās ar dievnama iesvētīšanu. Mēs, baznīcēni, palīdzējām nest ķiegeļus, savukārt Rīgas Amatniecības vidusskolas audzēkņi izveidoja altāri un solus. Pateicos Dievam, ka sagaidīju baznīcas iesvētīšanu, un lūdzu, lai Viņš iesvētītajā dievnamā ļauj lūgties daudzus gadus," teica Janīna.

Pamati Malnavas dievnamam ielikti pagājušā gadsimta 30. gados, taču Otrais pasaules karš un padomju vara pārtrauca tā celtniecību. 1995. gada 9. septembrī draudzes prāvesta Jāzepa Aglonieša vadībā atsākās baznīcas celtniecība, kurai līdzekļus ziedojusi gan draudze, gan Malnavas un Kārsavas iedzīvotāji, pašvaldības un politiskās partijas.

Paldies dekānam Aleksandram Madelānam, kurš aicināja "Latgales Laiku" kļūt par ceļabiedru, dodoties uz Malnavas baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!