Karstvīns ar brendiju
Foto: ČetrasSezonas.lv

Aromātisks, sīvs, stiprs un silts. Kas var būt labāks ziemā par karstvīnu ar piparkūkām draugu un radinieku lokā? Tie, kuriem patīk svinības rīkot ārā, var pagatavot dzērienu tieši pagalmā un pasniegt to skaistās māla krūzēs.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 1 pudele (750 ml) sarkanvīna*
  • 100 g medus
  • 2 apelsīni
  • ½ tējk. krustnagliņu
  • ½ tējk. melno piparu
  • ½ tējk. smaržīgo piparu
  • ½ sausa muskatrieksta
  • 1 kanēļa standziņa
  • 3-4 anīsa zvaigznītes
  • maziņš gabaliņš sausā ingvera
  • 80 g melno žāvēto plūmju
  • 80 g rozīņu
  • 50 g konjaka vai brendija

Pagatavošana:

  1. Nelielā kastrolītī ielej sarkanvīnu.
  2. Izspied vienu apelsīnu un sulu pievieno vīnam. Apelsīna mizu neizmet ārā, sagriez un arī pievieno vīnam kastrolītī.
  3. Pievieno visas garšvielas, medu, rozīnes un žāvētas melnās plūmes.
  4. Liec vīnu uz plīts un maisot sasildi, bet nevāri.
  5. Karstu vīnu apsedz ar vāku un atstāj, lai nostāvas 5-10 minūtes.
  6. Pirms vīna pasniegšanas pielej konjaku; ja nav konjaka, var pievienot brendiju vai tumšo rumu.
  7. Otru apelsīnu kopā ar mizu sagriez šķēlēs un saliec krūzēs. Karsto vīnu lej cauri sietiņam un pasniedz.

Papildinājums:
*Labāk noderēs ne parāk dārgs vīns no Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Malbec vai Shiraz šķirnes vīnogām.

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form