Latvijas čempionātā pļaušanā ar izkapti, kas sestdien norisinājās Cēsu rajona Nītaurē, piedalījušies aptuveni 170 pļāvēji, pavēstīja pasākuma rīkotāju pārstāve Linda Rumka.
“Laiks bija fantastisks, karsts, visi pļāvām, ieskaitot zemkopības ministru un Zemkopības ministrijas komandu,” stāstīja Rumka.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze sacensību atklāšanā norādīja, ka Latvijai būtu jārīko arī Eiropas čempionāts un jārāda priekšzīme citām valstīm.

Vissarežģītākajā - karaliskajā klasē - kungu konkurencē uzvarēja Jānis Bārzdiņš no Taurenes, otrajā vietā ierindojās Alberts Butlers no Pelēčiem, bet trešais bija Jānis Priede no Kandavas.

Dāmām karaliskajā klasē uzvarēja Valentīna Čamāne no Asares, otrā bija Maija Bārzdiņa no Taurenes, bet trešā - Sandra Kapteine no Rugājiem.

Rumka pastāstīja, ka karaliskajā klasē izkapts garums pārsniedz 90 centimetrus, arī pļaušanas apjoms ir lielāks nekā A klasē.

Sacensībās piedalījās arī septiņas ģimenes. Par labākajiem atzīta Čamānu ģimene no Asares pagasta, otrie palika Kadiķi no Balvu pagastam, bet trešie - Bārzdiņi no Taurenes.

Uzvarētāji noteikti vēl vairākās klasēs gan kungiem, gan dāmām, gan arī jauniešiem un senioriem, kā arī komandām.

Rumka pastāstīja, ka jaunākajam sacensību dalībniekam bija deviņi gadi, bet vecākajam - 77.

Nākamgad sacensības vairs nenotikšot Nītaurē, vēlmi pasākumu rīkot savās pļavās izteicis Madonas rajona Kalsnavas pagasts.

Latvijas 1.čempionāts pļaušanā ar izkaptīm 2000.gadā notika Gulbenes rajona Litenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!