Sastāvs 6 porcijām: 1 kg nelielu kartupeļu, 1 tējkarote margarīna, 1 tasīte sakapātu sīpolu, 2/3 tasītes 2% piena, ½ tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes melno piparu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
1. Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet četrās daļās. Vāriet ūdenī uz nelielas uguns 14 minūtes vai līdz tie kļuvuši mīksti. Nolejiet ūdeni.

2. Sakarsējiet pannā margarīnu. Pievienojiet sīpolus. Bieži apmaisot, cepiet 12 minūtes vai tikmēr, kamēr tie kļūst zeltaini. Novietojiet malā.

3. Kartupeļiem pievienojiet pienu, sāli un piparus. Sastampājiet masu ar kartupeļu stampu vai dakšiņu līdz vēlamajai konsistencei. Iemaisiet sīpolus.

Uzturvērtība vienai porcijai: 125 kalorijas; 3 g tauku, 4 g olbaltumvielu; 7 mg holesterīna, 57 mg kalcija, 117 mg nātrija; 2 g šķiedru; 1mg dzelzs; 22 g ogļhidrātu.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form