Sastāvs 6 porcijām: 1 kg nelielu kartupeļu, 1 tējkarote margarīna, 1 tasīte sakapātu sīpolu, 2/3 tasītes 2% piena, ½ tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes melno piparu.

1. Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet četrās daļās. Vāriet ūdenī uz nelielas uguns 14 minūtes vai līdz tie kļuvuši mīksti. Nolejiet ūdeni.

2. Sakarsējiet pannā margarīnu. Pievienojiet sīpolus. Bieži apmaisot, cepiet 12 minūtes vai tikmēr, kamēr tie kļūst zeltaini. Novietojiet malā.

3. Kartupeļiem pievienojiet pienu, sāli un piparus. Sastampājiet masu ar kartupeļu stampu vai dakšiņu līdz vēlamajai konsistencei. Iemaisiet sīpolus.

Uzturvērtība vienai porcijai: 125 kalorijas; 3 g tauku, 4 g olbaltumvielu; 7 mg holesterīna, 57 mg kalcija, 117 mg nātrija; 2 g šķiedru; 1mg dzelzs; 22 g ogļhidrātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!