Foto: ČetrasSezonas.lv
Ar kariju droši vien ir gatavojis ikviens – pieber tikai gatavas garšvielas jebkuram ēdienam, un "indiešu" ēdiens ir gatavs. Pieliekot nedaudz darba, vari pagatavot kariju ar svaigām garšvielām un tādu vienkāršu dārzeni kā kartupelis.

Sastāvdaļas:

  • 600 g nomizotu kartupeļu
  • 1 sīpols, nomizots
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 3 cm liels ingvera saknes gabaliņš, nomizots
  • 2 zaļi čili pipari
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 1 tējk. koriandra sēklu
  • 1 tējk. kurkumas pulvera
  • ½ laima sula
  • jūras sāls pēc garšas
  • bunte kinzas
  • olīveļļa cešanai

Kariju droši vien ir gatavojis ikviens - pieber tikai gatavas garšvielas jebkuram ēdienam, un "indiešu" ēdiens ir gatavs. Pieliekot nedaudz darba, vari pagatavot kariju ar svaigām garšvielām un tādu vienkāršu dārzeni kā kartupelis.

Pagatavošana:

  1. Mazus kartupeļus sagriez 4 daļās, lielākus - 8 daļās. Vāri tos sālsūdenī līdz pusgatavībai. Nokās kartupeļu ūdeni, bet nelej to laukā.
  2. Pagatavo karija mērci, kamēr kartupeļi vārās. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku, ingveru un čili piparu. Katlā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep dārzeņus.
  3. Piestā sasmalcini kumīna un koriandra sēklas, pievieno tās dārzeņiem. Pieber kurkumu, izspied laima sulu un ielej glāzi kartupeļu ūdens. Pārbaudi sāli un pēc vajadzības pieliec vēl.
  4. Liec kartupeļus mērcē un sildi 5 minūtes. Tajā laikā kartupeļi izvārīsies līdz gatavībai, bet mērce nedaudz sabiezēs. Beigās pievieno sakapātu kinzu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!