Foto: ČetrasSezonas.lv
Sulīga un aromātiska kartupeļu kūka. Vari izcept arī maziņas, mafinu formās vai garenajā kēksa formā un pasniegt siltu, sagrieztu šķēlēs. Ja vien iespējams, izmanto vītinātu itāļu, spāņu vai franču desiņu, bet, ja esi liels žāvētas gaļas mīļotājs, tad vari pievienot arī to.

Sastāvdaļas:

  • 500 g kartupeļu, nomizoti, sagriezti 4-6 daļās
  • 120 g sviesta
  • 25 g sinepju
  • 15 g ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
  • 15 g kaperu
  • 3 nelieli timiāna zariņi
  • 2 olas
  • 240 ml piena
  • 30 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 45 g siera, „Monterigo" vai „Grana Padano", smalki sarīvēts
  • 30 g vītinātas salami desas, sagriezta mazos kubiņos

Pagatavošana:

  1. Uzvāri katlā verdošu ūdeni un uz 10 minūtēm ieliec iekšā kartupeļus, pavāri uz lielas liesmas.  
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kūkas formu 21-23 cm diametrā ar noņemamām malām. Izbārsti ar miltiem, lai viss pārklājas.
  3. Nokās kartupeļus un saspaidi ar stampu. Pierīvē sviestu, pieliec olas, pienu, sinepes, ķiploku, kaperus, timiāna lapiņas un samaisi. Pievieno miltus, desu un sieru un atkal samaisi.
  4. Lej veidnē, liec veidni krāsnī uz restēm, kas pārklātas ar cepamo papīru, citādi sviests iztecēs un krāsns sāks dūmot. Cep 40-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā, līdz virsa ir viegli zeltaina un kūka vairs nekustas, kad formu pakustina.
  5. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz siltu. 
Lai garšīgi!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!