Kinopilsētā „Cinevilla” 23. maijā notiks gadskārtējie sezonas atklāšanas svētki. Tradicionāli tie tiks rīkoti ar latviešu kinofilmas tematiku, portālu „Delfi” informē „Cinevilla Studio” pārstāvji.

Daudziem labā atmiņā ir 1982. gadā, režisora Imanta Krenberga uzņemtā latviešu filma „Īsa pamācība mīlēšanā”, kuras sižeta pamatā ir Rūdolfa Blaumaņa humoristiskie stāsti.

„Saimniekdēlam Jānim, pienācis laiks ņemt sievu, bet vecāku nolūkoto brūti viņš nav ar mieru precēt. Izdomājis – meklēšot pats tādu, pie kuras velk sirds. Viegli jau preciniekam neiet, jo daudzas meitas met acis uz stalto saimniekdēlu, kāro tikt saimnieces godā. Tomēr Jānis ir gana gudrs, un izdomā, kā visām viņu pītajām viltībām tikt klāt, kā dzirdēt to, ko acīs teikt negribētu, un tad jau arī izdodas atrast īsto - skaistāko, sirsnīgāko, strādīgāko.”

Svētkos Kinopilsētas vide būs pietuvināta filmas uzņemšanas laikam. Šajā dienā Kinopilsētā darbosies visi objekti: Lāču maizes ceptuve, Kinopilsētas Lido krodziņš ar ēdināšanas vietām visā teritorijā, spīķeris ar tirgotavām, fotosalons. Tradicionāli darbosies gadatirgus ar amatnieku izstrādājumiem, lauku labumiem, gardumiem un našķiem. Būs atrakcijas un karuseļi.

Pasākumā spēlēs grupa „Ornaments”. „Ornamenta” puiši sākumā īsti nebija pierunājami uzstāties, teicās grūti atkal sanākt kopā. Tomēr atmiņas par filmēšanās laiku un filmas lieliskā mūzika ņēma virsroku un 23. maijā Kinopilsētas svētku apmeklētāji varēs vērot mūziķu uzstāšanos un dziedāt līdzi iemīļotās melodijas.

Savukārt Kinopilsētas filmēšanas paviljonā būs iekārtota interaktīva ekspozīcija, lai apmeklētāji gūtu priekšstatu par kino un televīzijas filmēšanas un ieskaņošanas procesu, kā arī būs iespēja noskatīties video materiālus par Kinopilsētā uzņemto filmu tapšanu. Apmeklētāji varēs iesaistīties un piedalīties visos procesos un atklāt kino filmēšanas aizkulises, kā arī noskatīties pašu filmu „Īsa pamācība mīlēšanā”.

Svētku programma tiks organizēta visas dienas garumā no plkst. 12:00 – 18:00

Kinopilsēta”Cinevilla”atrodas Tukuma raj. Slampes pagastā. Lai nodrošinātu vienmērīgu apmeklētāju transporta plūsmu, svētku dienā, š.g. 23.maijā laikā no plkst. 10:00 – 18:00 uz Kinopilsētu varēs nokļūt no Tukuma – Jelgavas šosejas virzienā uz Kinopilsētu, kur transporta kustība tiks pārveidota un regulēta no divvirziena kustības uz vienvirziena kustību. Izbraukšana no Kinopilsētas uz galvenajiem auto ceļiem tiks organizēta un regulēta Slampes virzienā.
Visi apmeklētāji tiek laipni aicināti transporta līdzekļus novietot Kinopilsētas autostāvvietās. Svētkos transporta kustība tiks organizēta sadarbībā ar Tukuma rajona policijas pārvaldi.

Ieejas maksa pasākumā 3 lati. Bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!