Ķirbju krēmzupa ar lēcām  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Zupā pievienotās garšvielas un lēcas padara to patīkami sildošu un austrumniecisku. Ja tā ir par asu – pasniedz ar grieķu jogurtu.

  • 200 g sarkanās lēcas
  • 750 g ķirbja, sagriezts vidējos kubiņos
  • 2 selerijas kāti, sagriezts vidējos kubiņos
  • īkšķa lieluma ingvers, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 1 sīpols, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1/2 tējk. kumīna
  • 1/2 tējk. koriandra sēklu
  • 1/2 tējk. brūno sinepju sēklu
  • 1/4 tējk. kurkumas
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 svaiga čili, sīki sakapāts
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • kokosriekstu pārslas vai svaigs koriandrs pasniegšanai
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katlā sasildi olīveļļu un apgrauzdē tajā kumīnu, koriandra un sinepju sēklas. Pievieno sīpolu, ķiploku un sāli. Pieber kurkumu un kanēli un pasautē 3–5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Katliņā pievieno ingveru un selerijas kātu. Pielej 1/4 glāzi buljona un sautē 5 minūtes. Pievieno ķirbi, čili un sautē vēl 10 minūtes.
  2. Pielej pārējo buljonu un vāri, līdz ķirbis pavisam mīksts.
  3. Kamēr zupa vārās, atsevišķā katliņā uzvāri arī lēcas.
  4. Noņem zupu no uguns un sablenderē.Pievieno lēcas un uzsildi.
  5. Pasniedz ar kokosriekstu pārslām vai svaigu koriandru. Vari pievienot arī grieķu jogurtu, ja zupa šķiet par pikantu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!