Ķirbju krēmzupa ar lēcām 

(1)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Ķirbju krēmzupa ar lēcām
Foto: ČetrasSezonas.lv

Zupā pievienotās garšvielas un lēcas padara to patīkami sildošu un austrumniecisku. Ja tā ir par asu – pasniedz ar grieķu jogurtu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

  • 200 g sarkanās lēcas
  • 750 g ķirbja, sagriezts vidējos kubiņos
  • 2 selerijas kāti, sagriezts vidējos kubiņos
  • īkšķa lieluma ingvers, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 1 sīpols, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1/2 tējk. kumīna
  • 1/2 tējk. koriandra sēklu
  • 1/2 tējk. brūno sinepju sēklu
  • 1/4 tējk. kurkumas
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 svaiga čili, sīki sakapāts
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • kokosriekstu pārslas vai svaigs koriandrs pasniegšanai
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katlā sasildi olīveļļu un apgrauzdē tajā kumīnu, koriandra un sinepju sēklas. Pievieno sīpolu, ķiploku un sāli. Pieber kurkumu un kanēli un pasautē 3–5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Katliņā pievieno ingveru un selerijas kātu. Pielej 1/4 glāzi buljona un sautē 5 minūtes. Pievieno ķirbi, čili un sautē vēl 10 minūtes.
  2. Pielej pārējo buljonu un vāri, līdz ķirbis pavisam mīksts.
  3. Kamēr zupa vārās, atsevišķā katliņā uzvāri arī lēcas.
  4. Noņem zupu no uguns un sablenderē.Pievieno lēcas un uzsildi.
  5. Pasniedz ar kokosriekstu pārslām vai svaigu koriandru. Vari pievienot arī grieķu jogurtu, ja zupa šķiet par pikantu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.