Foto: LETA
Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Pilsētsaimniecība" iepirkumā par klaiņojošo suņu, kaķu un citu dzīvnieku ķeršanu Jelgavas pilsētā un noķerto dzīvnieku nogādāšanu uz dzīvnieku patversmi 2013.gadā uzvarējuši divi uzņēmumi ar kopējo 10 507 latu līgumcenu.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) paziņojums, iepirkums bija sadalīts divās daļās - plānveida izķeršanai un neplānotai ķeršanai, un katrā daļā uzvarējis cits uzņēmums.

Iepirkumā par Jelgavas pilsētā klaiņojošo suņu, kaķu plānveida izķeršanu un to nogādāšanu uz dzīvnieku novietni divu pretendentu konkursā uzvarējusi biedrība "Dzīvnieku patversme "Mežavairogi"" no Ķekavas novada ar 3750 latu līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Savukārt iepirkuma daļā par neplānoto izķeršanu divu pretendentu konkursā uzvarējusi SIA "Bauskas veterinārais centrs" no Bauskas novada ar 6757 latu līgumcenu, neskaitot PVN.

Kopējās izmaksas 10 507 latu apmērā ir līdzīgas pagājušā gada iepirkumam, kurā tās bija 10 356 latu apmērā.

Kā ziņots, 2011.gada nogalē aģentūras "Pilsētsaimniecība" iepirkumā par klaiņojošo dzīvnieku ķeršanu uzvarējusi SIA "Bauskas veterinārais centrs" ar 10 356 latu līgumcenu, neskaitot PVN.

Arī pirms gada iepirkums bija sadalīts divās daļās - plānveida izķeršanai un neplānotai ķeršanai. Uzņēmums uzvarējis abās iepirkuma daļās. Plānveida ķeršanas līgumcena ir 3854 lati, neskaitot PVN, savukārt neplānotās klaiņojošo dzīvnieku ķeršanas līgumcena ir 6502 lati, neskaitot PVN.

Jau ziņots, ka 2011.gadā Jelgavā noķerti 859 klaiņojoši dzīvnieki, tostarp 311 suņi, 535 kaķi, 13 citi dzīvnieki (stirnas, lapsas, putni un citi).

Ikmēneša plānveida klaiņojošo dzīvnieku izķeršana Jelgavas pilsētā notiek regulāri un adreses, kurās notiek klaiņojošo dzīvnieku izķeršanas, tiek sastādītas pēc iedzīvotāju iesniegumiem.

Kā liecina IUB arhīvs, JPPA "Pilsētsaimniecība" 2010.gada konkursā par Jelgavas pilsētā klaiņojošo suņu, kaķu un citu dzīvnieku ķeršanu 2011.gadā un noķerto dzīvnieku nogādāšanu uz dzīvnieku izolatoru SIA "Bauskas veterinārais centrs" uzvarēja ar 8076 latu līgumcenu.

Jelgavas pilsētā nav noteiktas problemātiskās klaiņojošo dzīvnieku atrašanās vietas. Izvērtējot saņemtās iedzīvotāju sūdzības par klaiņojošajiem suņiem, tie parasti ir sastopami privātmāju un dārziņu rajonos. Visbiežāk tie ir saimnieku nepieskatīti dzīvnieki. Noķerto klaiņojošo dzīvnieku pieaugums Jelgavas pilsētā ir novērojams sezonāli, to vairāk ir pavasarī un rudenī.

Par klaiņojošiem mājdzīvniekiem iedzīvotāji var ziņot pašvaldības aģentūrai "Pilsētsaimniecība" pa tālruni 63026513 vai Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) pa tālruni 8787.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!