Klementīni ir īsti piemēroti maziem bērniem, jo ir ne tikai saldi, sulīgi un viegli nolobāmi, bet galvenais - bez sēklām! Tāpēc tie der arī augļu salātiem un desertiem. Rietumeiropā ļoti iecienīti ir karamelizēti mandarīni: veselus vai ripās sagrieztus aplej ar karstu cukura sīrupu, kam pievienots nedaudz citrona sulas, un ik pa laikam apgrozi. Pasniedz ar vaniļas saldējumu, drupinātiem riekstiem, šokolādi. Pieaugušie klementīnu desertu var uzlabot ar desertvīnu, saldu stiprināto vīnu, konjaku, rumu vai citu aromātisku alkoholu, taču, lai garšas labāk sajauktos, substancēm ir jābūt siltām.
Klementīni vislabāk sader ar tām garšvielām, ar kurām tie "agrajā bērnībā" auguši kopā: vaniļu, kanēli, kardamonu, muskatriekstu, krustnagliņu, ingveru, taču nesmādēs arī sāli un dažādus piparus, ja ar tiem būs ierīvēta vistas gaļa vai apbārstīta zivs, ar ko kopā auglis mēdz uzturēties pamatēdienu aprindās. Citstarp, mandarīnu sula ir laba marināde maigākām gaļām - ēdiens iegūst maigu citrusaugļu noti, taču nav tik agresīvs kā citronos marinētais.
Klementīns ir lielisks spēlētājs arī sātīgos salātos kopā ar selerijas kātiem, maigākiem sīpoliem, kraukšķīgiem salātiem un, protams, labu olīveļļu. Tikai tāda savienība parasti jāuzlabo ar mazumiņu skābuma, piemēram, citrona sulu vai vieglu vīnetiķi. Neaizmirsti arī, ka klementīnu sula ir laba bāze vairākiem bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem kokteiļiem; ripa klementīna ar visu miziņu derēs arī kā uzkoda pēc čarkas stipra grādīgā.
Starp citu, ķīnieši tic, ka, dāvinot mandarīnu ar kātiņu un lapiņu, vēl labklājību un veiksmi.