Foto: F64

Pērnruden iegādājoties mašīnu „Volvo S 80”, ar kuru pats piecus gadus braukājis darba darīšanās, Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) nav pieļāvis interešu konfliktu. Tā nule noslēgtajā pārbaudē secinājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), pirmdien vēsta laikraksta "Zemgales Ziņas" interneta portāls.

Portāls "zz.lv" pavasarī ziņoja, ka draudzīgā daudzgadu sadarbība ar uzņēmumu „ALD Automotive", ar specifiskām konkursu prasībām radot tai iespēju būt vienīgajai spēkratu piegādātājai Jelgavas pašvaldībai, tās vadītājam Rāviņam izrādījusies veiksmīga. 2007.gada izlaiduma mašīnu „Volvo S 80", ar kuru teju piecus gadus mērs brauca darba darīšanās, pēc līzinga beigām „ALD Automotive" viņam pērn gada nogalē pārdevusi par divreiz zemāku cenu nekā tādus pašus modeļus tirgo citiem.

Lai arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājas lapā publicētajā Rāviņa deklarācija kā auto iegādes cena pavasarī bija norādīti 3859 lati, pats mērs sākotnēji LTV raidījumam „Panorāma" stāstīja, ka auto iegādāts par gandrīz 6000 tūkstošiem latu, jo VID mājas lapā norādītā summa ir bez pievienotās vērtības nodokļa. Viņaprāt, 6000 latu ir adekvāta cena, jo bijušajam dienesta „Volvo" ir liels nobraukums.

Vēlāk gan Rāviņš raidījuma veidotājiem nosūtījis rēķinu, kurā redzams, ka auto iegādāts par 6700 eiro jeb 4708 latiem.

Portāls "zz.lv" pārliecinājās, ka pašlaik arī VID mājaslapā dati laboti, kā auto iegādes darījuma summu norādot 4708,79 latus.

Pēc „Zemgales Ziņās" izskanējušajām ziņām sabiedrība par atklātību «Delna» lūdza KNAB izvērtēt Jelgavas Domes priekšsēdētāja rīcību, nopērkot automašīnu «Volvo», kas iepriekš bija viņa dienesta mašīna. „Delna" vēlējās noskaidrot, vai Rāviņa rīcība, nopērkot savu bijušo dienesta auto par īpaši zemu cenu, nav interešu konflikts vai nopietnāks likumpārkāpums.

Tomēr KNAB nekonstatēja faktus, kas liecinātu, ka Jelgavas pašvaldības amatpersona, veicot darījumu par automašīnas iegādi, būtu pārkāpusi likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, piektdien "zz.lv" informēja Ieva Kucika, KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenā speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!