Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotā erudīcijas konkursa "Ko tu zini par Latviju?" otro priekšsacīkšu kārtu no 26 komandām pārvarējušas desmit, kuras iekļuvušas finālā. Konkursa rīkotāji iepazīstina ar finālā iekļuvušajām komandām.

Pieci jaunieši no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas – Kristīne Lejniece, Anrijs Tukulis, Lidija Avotiņa, Emīls Puķins, Maija Rozenfelde- savas skolotājas Intas Jorniņas vadībā pieteicās skolu erudīcijas konkursam "Ko Tu zini par Latviju?". Nu jau veiksmīgi izturējuši pirmās divas priekšsacīkšu kārtas, komanda var gatavoties finālam , kas norisināsies 19.martā Latvijas kara muzejā, kur jauniešiem ar vēl 9 komandām no visas Latvijas nāksies cīnīsies par galveno balvu – četru dienu ceļojumu par Latviju.

Paši par savu piedzīvoto konkursā laikā dalībnieki saka: "Tātad par pirmo kārtu - jautājumi nebija tik grūti kā pieveikt uztraukumu, ka nespēsim izdarīt visu laikā. Uzzinājuši, ka 2. kārtā jātaisa video par savu skolu un ka laiks ir diezgan maz, atkal iestājās tāds satraukumiņš. Un negribas būt iedomīgiem, bet mums patiešām ir lieliska komanda - katram ir lieliskas idejas un katrs ir lieliska personība, tādēļ, uzzinot uzdevumu, katram galvā sāka rosīties ideju idejas. Mēģinājām tās visas apvienot vienā, kas prasīja diezgan ilgu laiku. Vienu brīdi jau patiešām šķita, ka būs viss, jo laika bija maz, bet ideja liela, un tomēr mūsu lepnums mums neļāva padoties. Galu galā, tas mums izdevās un gandarījums bija patiesi liels par padarīto.

Jauniešiem ir arī liels gandarījums par savu skolu:"Protams, liels paldies mums jāsaka mūsu mīļajai skolai, kura bija ļoti atsaucīga un direktorei, kura ar mirdzumu acīs iesaistījās mūsu video tapšanā. Arī skolotājiem, kuri dalījās ar mums savos priekšlikumos un savā idejās. Kā jau mūsu video bija teikts - Spīdola ir vieta, kur izaugt un izpausties. Viennozīmīgi, šī skola ir skola, kas ne tikai ļaus tev izpausties un izaugt, bet arī ar patiesu prieku palīdzēs tev. Mūsu skola ir lieliska un arī mēs esam forši. Ceram, ka mums izdosies pierādīt, ka neesam ar pliku roku ņemami. Ar nepacietību gaidām trešo kārtu!"
Vēlam veiksmi šai komandai 19. martā, kad būs jācīnās kopā ar vēl 9 komandām no visas Latvijas par galveno balvu – četru dienu ceļojumu pa Latviju?".

Jauniešu komandu video prezentācijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!