Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotā erudīcijas konkursa "Ko tu zini par Latviju?" otro priekšsacīkšu kārtu no 26 komandām pārvarējušas desmit, kuras iekļuvušas finālā. Konkursa rīkotāji iepazīstina ar finālā iekļuvušajām komandām.

Liepājas 15. vidusskolas skolēni- Dana Rasnača, Mārcis Būmeistars, Endija Rebāne, Agnese Paspārne, Ivars Alutis ar skolotāju Sanitu Cipiķi pieteicās skolu erudīcijas konkursam "Ko Tu zini par Latviju?", kura mērķauditorijas bija 9.-12.klašu skolēni no visām Latvijas skolām. Šie pieci jaunieši nu jau ir izturējuši divas konkursa priekšsacīkšu kārtas un 19. martā kopā ar vēl 9 komandām Latvijas Kara muzejā cīnīsies par lielo balvu – četru dienu ceļojumu pa Latviju.

Liepājas 15. vidusskolas komanda dalījās iespaidos par pirmajām divām kārtām: "Ceļš uz finālu nebūt nebija viegls. Komandā savstarpēji bija dažādas nesaskaņas, bieži dalījās domas. Kā saka: 'Kur 2 latvieši, tur 3 viedokļi'. Šoreiz gan mēs bijām 5, turklāt katram galvā bija daudz ideju, kuras pamazām likām kopā. Ja godīgi, nemaz necerējām, ka tiksim tik tālu, jo konkurence bija ļoti sīva. Tagad jūtamies lepni un pagodināti, ka tiekam uz Rīgu ar vēl 9 līdzvērtīgi stiprām komandām. Nebūsim pārmērīgi skumji, ja neuzvarēsim, jo galvenais taču ir piedalīties un gūt labas emocijas un pieredzi, vai ne?"

Jaunieši lepojās ar savu skolu, ko norāda viņu vārdi: "Liepājas 15. vidusskola šogad svinēja savu 20. dzimšanas dienu. Tai ir ļoti interesanta vēsture, taču vislabāk tā saistās ar notikumiem, kurus esam tajā piedzīvojuši. Šeit ir gudri un saprotoši skolotāji, ar katru atmiņā palikuši labi un slikti notikumi. Pati skola pamazām piedzīvo pārvērtības - ir jauni dabas zinību kabineti, tiek mainīti logi, drīzumā arī pati skola būs citā krāsā. Taču pati skaistākā ir atrašanās vieta - jūra tikai rokas stiepiena attālumā. Tāpēc mēs šo skolu nemainītu pret citu un mums ir jāizbauda atlikušie skolas gadi."

Jauniešu komandu video prezentācijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!