Foto: Shutterstock

Ziemassvētku dāvanu izvēle, kā zināms, nebūt nav tas vienkāršākais uzdevums. Lai katra dāvana atbilstu tās saņēmēja dzīvesveidam, vajadzībām un gaumei, pat asprātīgākajiem dāvinātājiem nāksies krietni palauzīt galvu.

Ja tava ģimene un draugi dod priekšroku noderīgām dāvanām, vērts apsvērt praktisku dāvanu iegādi. Lūk, dāvanu idejas "praktiskajam latvietim", kas ikdienā aktīvi lieto mūsdienu tehnoloģijas.

Ārējā baterija

Ikvienam no mums ir vismaz viens draugs, paziņa vai ģimenes loceklis, kurš itin bieži telefona sarunu pārtrauc ar frāzi par baterijas izlādēšanos vai nereti sūdzas par darbiem, kurus nav izdevies pabeigt, jo planšetdatoram izlādējusies baterija. Ja esi dāvanas meklējumos iepriekš aprakstītajam cilvēkam, noteikti vērts padomāt par noderīgās ārējās baterijas pasniegšanu viņam svētkos. Ja parastais lādētājs nav pieejams, ārējā baterija ļauj ērti uzlādēt mobilo telefonu, planšetdatoru vai datoru, krietni palielinot to darbības laiku. Turklāt tās pieejamas gan dažādā izmērā, gan vizuālajā noformējumā, tā kā vari izvēlēties to, kas vislabāk atbilst konkrētās personas gaumei vai vajadzībām.

Viedtālrunis senioriem

Vai arī tev nācies dzirdēt vecāku un vecvecāku izteikumus par to, ka viedtālrunis paredzēts tikai jaunajai paaudzei, kas lieliski orientējas jaunākajās tehnoloģijās? Šādā gadījumā lieliska dāvana Ziemassvētkos būs viedtālrunis, kas piemērots senioriem. Viedtālrunis Doro Liberto 825 ir viegli saprotams un pārliecinās pat vislielākos skeptiķus par tehnoloģiju atbilstību viņu vajadzībām. Šim viedtālrunim ir īpaši senioru vajadzībām piemērota operētājsistēma Android, kas aprīkota ar lielām ikonām, ļaujot viegli un saprotami paveikt jebkuru uzdevumu, bet mulsuma brīžos talkā nāks virtuāls asistents, kurš paskaidros funkciju darbību nozīmi.

Foto: Publicitātes attēli

Bez tā – tālrunī iestrādāta palīglietotne My Doro Manager, kuru savos viedtālruņos var instalēt ģimenes locekļi un draugi, lai spētu attālināti palīdzēt Doro lietotājam paveikt nepieciešamo, sniegt konsultācijas, koplietot fotogrāfijas un veikt citas funkcijas lietotāja vietā. Der zināt, ka telefona aizmugurē iestrādāta tik efektīvā palīdzības poga, kuru piespiežot tālrunis nosūtīs brīdinājuma signālu līdz pat pieciem ziņas saņēmējiem.

Harman Kardon skanda augstākās skaņas kvalitātes un izcilākā snieguma cienītājiem

Dizaina un augstas kvalitātes skaņas mīļotājus noteikti iepriecināsi, ja zem eglītes būsi nolicis Harman Kardon bezvadu skandu Onyx Studio 2, kas ļaus klausīties iecienītākos skaņdarbus kvalitatīvā skanējumā pat tur, kur elektrība nav pieejama. Iebūvētais akumulators ļauj mūziku baudīt ārpus mājas līdz pat piecām stundām, savukārt skaņas signālu skanda saņem gan caur Bluetooth signālu, gan kabeli. Turklāt jāpiebilst, ka Hardman Kardon rada audiosistēmas BMW ražotajām automašīnām, tādēļ šo dāvanu atzinīgi novērtēs arī šo cienītāji.

Brīvroku sistēma Jabra Drive tiem, kuri mēdz runāt pa tālruni pie auto stūres

Nav šaubu, ka drošībai, vadot auto, vienmēr ir jābūt pirmajā vietā, tomēr nereti, atrodoties pie auto stūres, par to aizmirstam. Ja esi ievērojis, ka kāds no taviem ģimenes locekļiem vai draugiem aizraujas ar telefonsarunām, vadot automašīnu, kura nav aprīkota ar bezvadu sarunu iespēju, piemērota dāvana būs brīvroku sistēma Jabra Drive. Atšķirībā no populārajām brīvroku sistēmām – austiņām, šo var ērti piestiprināt pie automašīnas saulessarga. Sistēmas skaļrunis ar iebūvētu mikrofonu nevainojami uztvers katru vārdu un ļaus sarunāties, nenovēršot acis no ceļa. Ar vienu uzlādi skaļrunis darbosies līdz pat 30 dienām, turklāt trokšņu slāpēšanas tehnoloģija gādās, lai sarunas partneris dzirdētu tikai balsi.

Sporta viedpulkstenis aktīviem un ne tik aktīviem sportotājiem

Ikvienam no mums ir kāds draugs vai ģimenes loceklis, kurš aktīvi nodarbojas ar sportu vai vismaz ir apņēmības pilns uzsākt sportošanu Jaunajā gadā. Lieliska dāvana, pamudinājums un iedvesma sportiskajiem panākumiem un aktīvam dzīvesveidam šajā gadījumā būs sporta viedpulkstenis. Modīgais Garmin Vivoactive sporta pulkstenis mēra pulsu, pieveikto distanci, skaita sadedzinātās kalorijas, kā arī veic virkni citu mērījumu. Tas noderēs arī, lai liktu padomāt par aktīvāku dzīvesveidu tiem, kuru ikdiena aizrit birojā un ar sportu ir uz "Jūs", jo pulkstenis fiksē noieto soļu skaitu.

Marshall viedtālrunis – melomāniem

Foto: Publicitātes attēli

Lai gan pirmajā brīdī varētu šķist, ka melomānu ir grūti pārsteigt, bet, noliekot zem eglītes Marshall viedtālruni, tas noteikti izdosies. Šis tālrunis no citiem atšķiras ne tikai ar oriģinālo un mūzikas cienītāju pasaulē labi zināmā zīmola Marshall stilā ieturēto vizuālo tēlu, bet arī ar skaņas kvalitāti. Tālrunim ir divi skaļruņi un atsevišķs procesors mūzikas atskaņošanai, turklāt mūziku var atskaņot viedtālrunim līdz šim nedzirdētā skaļumā. Savukārt, ja dāvanām atvēlētais budžets ir ierobežots vai tavs melomāns jau lieto šo tālruni, lieliska dāvana būs Marshall stereo austiņas.

Viedais asinsspiediena mērītājs Withings

Foto: Publicitātes attēli

Mīlestību un rūpes par sev tuvajiem noteikti vari izrādīt, svētkos iepriecinot ar praktisku dāvanu, kas krietni atvieglos ikdienas gaitas. Ja kāds no taviem radiem ik dienas vēro savus asinsspiediena mērījumus, īstā dāvana būs viedais asinsspiediena mērītājs Withings. Apliekot asinsspiediena mērītāju ap roku, fiksētais mērījums tiks reģistrēts Health Mate mobilajā lietotnē, noglabājot datus rezultātu saņemšanai, un palīdzēs izsekot asinsspiediena izmaiņas ilgākā laikā. Lietotne ne tikai apkopos rezultātus, bet sniegs izvērtējumu atbilstoši sirds asociāciju rekomendācijām, turklāt šie mērījumi atzīti kā zinātniski precīzi un derīgi tālāk nodošanai mediķiem.

Modīgs telefona vāciņš

Lai gan ir teiciens "Neskati vīru no cepures", sīkumi ikdienā ir tie, kas veido mūsu koptēlu. Tādēļ nebūt ne peļama dāvana svētkos ir modīgs telefona vāciņš, kas papildinās telefona īpašnieka tēlu un akcentēs personību. Izvēlies telefona vāciņu dzīvespriecīgos vai atturīgos krāsu toņos vai tādu, kuru rotā kāda dižgara trāpīgs citāts, nepārprotams simbols vai latvju rakstu zīmes, kas raksturotu saņēmēja dzīves skatījumu – veikalu plauktos noteikti atradīsi ko piemērotu. Ja esi radoša personība, vari pats izgreznot telefona vāciņu, tā dāvanu padarot vēl oriģinālāku.

Viedie svari

Lai jaunā gada klusās apņemšanās būtu vieglāk realizēt, sporta zāles abonementu zem eglītes noteikti lieliski papildinās Fitbit viedie svari. Tie kalpos kā lielisks motivators perfektu ķermeņa aprišu iegūšanai, jo seko līdzi svara izmaiņām, nosaka ķermeņa tauku procentu, lieso masu un ķermeņa masas indeksu, ļaujot analizēt pašreizējo masu. Turklāt visi mērījumi tiek apkopoti pārskatāmā grafikā, ļaujot analizēt treniņa rezultātus un palīdzot sastādīt visefektīvāko treniņu grafiku. Jāpiebilst, ka svarus varēs lietot visa ģimene (līdz pat astoņām personām), jo tie atpazīst katru lietotāju un fiksē katra ģimenes locekļa mērījumus atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!