Foto: LETA

Elektroapgādes uzturēšanā un bojājumu novēršanā ziemeļaustrumu un austrumu reģionos sestdien iesaistītas 130 AS "Sadales tīs" brigādes, savukārt bez elektrības ir ap 5000 klientu Madonas apkārtnē, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Plkst.15.20 elektrības avārijas atslēgumi reģistrēti 596 vietās, galvenokārt Madonas, Alūksnes, Rēzeknes un Gulbenes apkaimē.

Nakts laikā "Sadales tīkls" dispečeri stabilizējuši elektroapgādes situācija lielākā daļā no ziemeļaustrumu reģiona – Gulbenē, Balvos, Alūksnē, kur arī sestdien tiks turpināts darbs, lai atjaunotu elektroapgādi visām mājsaimniecībām. Līdzīgu laika apstākļu ietekmē elektroapgādes traucējumi tika konstatēti arī austrumu reģionā – Rēzeknes, Lubānas apkārtnē, kas šobrīd jau ir novērsti, taču darba gatavībā iespējamai bojājumu novēršanai ir 46 brigādes.

Sarežģītākā situācija saglabājas Madonas apkārtnē, kur pēc turpmākas apledojuma veidošanās tā pasliktinājās vēlajās diennakts stundās. Līdz ar to operatīvā izbraukuma brigādes strādāja visu nakti, apsekojot līnijas un īsteno pārslēgumus, lai pēc iespējas mazinātu lūstošo koku izraisīto ietekmi un saglabātu stabilu elektroapgādi maģistrālajās līnijās. Ledum laužot arvien jaunus kokus Madonas apkārtnē, elektroapgādes traucējumi valsts ziemeļaustrumos ir ap 5000 klientiem.

"Madonas apkārtnē, īpaši mežainos apvidos, uz kokiem joprojām ir smags apledojums. Šobrīd gaisa temperatūra ir zem nulles, līdz ar to nav sagaidāma ledus kušana, un rēķināmies ar lūstošiem kokiem – tādēļ Vidzemes ziemeļu reģionos šodien strādā 84 brigādes, lai operatīvi reaģētu un novērstu sekas, attīrot elektrolīnijas no arvien lūstošajiem kokiem, atjaunojot balstus un montējot gaisvadu līnijas," sacījis "Sadales tīkls" Ziemeļaustrumu reģiona tehniskais vadītājs Ilmārs Sproģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!