Kokneses parkā (pulcēšanās pie Kokneses estrādes), sestdien 16. maijā 11:00 sāksies atpūtas un sporta pasākums „Nūjošana Kokneses takās”, portālu „Delfi” informē pasākuma rīkotāji.

Dalība pasākumā un inventāra noma, pret personu apliecinošu dokumentu, bezmaksas.

Kokneses tūrisma centrs 16. maijā atzīmēs 10 gadu jubileju, uzsākot jauna tūrisma produkta „Nūjošana Kokneses takās” izveidi un popularizēšanu, un aicina aktīvās atpūtas cienītājus pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem, uzlabot savu veselību un atslābināties no ikdienas stresa.

Pasākuma sākums paredzēts plkst. 11.00, kad notiks reģistrēšanās un nūju saņemšana. Papildus nūjošanas apmācībai LTSA sertificētu instruktoru vadībā, pasākuma laikā notiks arī jauna fizisko aktivitāšu veida "Gymstick" paraugdemonstrējumi - tās ir īpašas nūjošanas nūjas ar speciālām gumijām, kas dod iespēju ne tikai nūjot, bet izvingrināt visu ķermeni. Bērniem būs iespēja piedalīties īpaši viņiem sagatavotās aktivitātēs.

Bez nūjošanas pasākumā notiks arī spēlmaņu kopas „Skutelnieki” koncerts, lielgabala zalves, kā arī zupas ēšana.

Nūjošana (Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām, kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Šis sporta veids radies 80. gadu sākumā Somijā, un tagad ir plaši pazīstams visā pasaulē. Nūjošana ir vienkāršs, visiem pieejams un efektīvs veids, kā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kas neprasa ne lielus finansiālos līdzekļus, ne īpašu fizisko sagatavotību, ne milzīgu laika patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!