Kokosa lodītes

25 konfektes

Sastāvs:

  • 75g kokosa skaidiņu
  • 7 sausiņi
  • 3 ēd.k. ruma
  • 80 g medus
  • 5 ēd.k. ūdens
  • 1 ēd.k. kakao pulvera (diētiskā, bez cukura)
  • Pagatavošana:

    1. Kokosa skaidiņas un sausiņus virtuves kombainā smalki sasmalcina. Pievieno rumu, medu un ūdeni, samaisa un no masas ar rokām veido lodītes.
    2. Kakao izsijā un ar to apkaisa kokosa bumbiņas. Pasniedz, izkārtojot lēzenā traukā.

    Augļu konfektes
    20 konfektes

    Sastāvs:

  • 80 g žāvētu augļu maisījuma
  • 16 sausiņi
  • 100 g diētiskā margarīna
  • 4 ēd.k. ūdens
  • 2 ēd.k. saulespuķu sēklu
  • 20 apaļas formas vafeles bez pildījuma
  • 50 g rūgtās šokolādes glazūras
  • Pagatavošana:

    Žāvētos augļus smalki sagriež un sausiņus sadrupina. Drupatas samīca ar mīkstu margarīnu, pievienojot ūdeni, saulespuķu sēkliņas un žāvētos augļus. Masu mazās kaudzītēs uzliek uz vafelēm. Šokolādes glazūru izkausē ūdens peldē un dekorē ar to augļu konfektes. Ļauj glazūrai sacietēt.

    Aveņu cepumi
    (petits fours)
    36 cepumi

    Sastāvs:

  • 3 olas
  • 3 ēd.k. ūdens
  • 90 g cukura
  • 60 g miltu
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 3 pilieni vaniļas esences
  • Pildījumam:

  • 90 g aveņu ievārījuma ar samazinātu kaloriju daudzumu
  • 150 g svaigā krēmveida siera (t.s.s. 30%)
  • 60 g marcipāna jēlmasas
  • 2 pilieni rūgto mandeļu esences
  • daži pilieni šķidrā saldinātāja
  • Glazūrai:

  • 60 g pūdercukura
  • 1,5 ēd.k. ūdens
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 2 tējk. sasmalcinātu pistāciju
  • Pagatavošana:

    1. Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Olas baltumu ar ūdeni saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri samaisa, izsijā un kopā ar olas dzeltenumu un vaniļas esenci iecilā olbaltuma masā. Mīklu lej uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo foliju, un 200 grādu karstā cepeškrāsnī cep 15 minūtes. Ļauj biskvītam atdzist un tad to pārgriež uz pusēm.
    2. 1 ēdamkaroti ievārījuma samaisa ar svaigo sieru, marcipānu un rūgto mandeļu esenci. Pārējo ievārījumu uzziež uz atdzesētā biskvīta. Svaigā siera krēmu uzliek uz vienas ar ievārījumu apziestās biskvīta puses, apsedz ar otru pusi, kam ar ievārījumu apziestā puse ir uz leju, viegli piespiež un noliek aukstumā.
    3. Sagriež biskvītu 36 gabalos. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni un citronu sulu. Aveņu cepumus rotā ar glazūru un apkaisa ar pistācijām.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!