Sastāvs:
Pagatavošana:
- Kokosa skaidiņas un sausiņus virtuves kombainā smalki sasmalcina. Pievieno rumu, medu un ūdeni, samaisa un no masas ar rokām veido lodītes.
- Kakao izsijā un ar to apkaisa kokosa bumbiņas. Pasniedz, izkārtojot lēzenā traukā.
Augļu konfektes
20 konfektes
Sastāvs:
Pagatavošana:
Žāvētos augļus smalki sagriež un sausiņus sadrupina. Drupatas samīca ar mīkstu margarīnu, pievienojot ūdeni, saulespuķu sēkliņas un žāvētos augļus. Masu mazās kaudzītēs uzliek uz vafelēm. Šokolādes glazūru izkausē ūdens peldē un dekorē ar to augļu konfektes. Ļauj glazūrai sacietēt.
Aveņu cepumi
(petits fours)
36 cepumi
Sastāvs:
Pildījumam:
Glazūrai:
Pagatavošana:
- Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Olas baltumu ar ūdeni saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri samaisa, izsijā un kopā ar olas dzeltenumu un vaniļas esenci iecilā olbaltuma masā. Mīklu lej uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo foliju, un 200 grādu karstā cepeškrāsnī cep 15 minūtes. Ļauj biskvītam atdzist un tad to pārgriež uz pusēm.
- 1 ēdamkaroti ievārījuma samaisa ar svaigo sieru, marcipānu un rūgto mandeļu esenci. Pārējo ievārījumu uzziež uz atdzesētā biskvīta. Svaigā siera krēmu uzliek uz vienas ar ievārījumu apziestās biskvīta puses, apsedz ar otru pusi, kam ar ievārījumu apziestā puse ir uz leju, viegli piespiež un noliek aukstumā.
- Sagriež biskvītu 36 gabalos. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni un citronu sulu. Aveņu cepumus rotā ar glazūru un apkaisa ar pistācijām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit