Foto: Publicitātes foto
Šodien, 3. augusta preses konferencē, bijušais Tieslietu ministrs un bijušais Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds informēja sabiedrību par bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova iespējamiem likumpārkāpumiem.

“Ir labi, ka mūsu komandā ir cilvēki ar pieredzi tieslietu jomā, un kuri nebaidās publiski reaģēt par šādām negausības izpausmēm. Arī pēc ievēlēšanas Rīgas domē, turpināsim sekot un nepieļaut alkatības izpausmes no konkurentu puses, ” sacīja «Saskaņas» saraksta līderis, Konstantīns Čekušins.

Pielikumā: G.Grīnvalda iesniegumi KNAB un VID; 8 foto

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam

Guntara Grīnvalda

e-pasts: ggrinvalds@gmail.com

iesniegums.

Manā rīcībā nonākušās fotogrāfijas apliecina, ka bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ikdienā izmanto Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nami" izsniegtu automašīnas stāvēšanas atļauju Nr. 139/20, kas ļauj automašīnai stāvēt un atrasties pie ēkas Valdemāra iela 5, Rīga. Kā norādīts atļaujā Nr. 139/20, tā derīga līdz 2020.gada 31.decembrim. Fotogrāfijās redzamo automašīnu BMW X5 ar valsts reģistrācijas numura zīmi GT8700 ikdienā izmanto un pārvietojas Oļegs Burovs.

Pēc manā rīcībā esošās informācijas Oļegs Burovs nav SIA "Rīgas Nami" darbinieks vai amatpersona. SIA "Rīgas nami" nenodarbojas ar autostāvvietu izīrēšanu Rīgā. Līdz ar to nesaskatu tiesisku pamatu, lai Oļegam Burovam būtu tiesības izmantot atļauju Nr. 139/20 un novietotu automašīnu pie ēkas Valdemāra ielā 5, Rīgā.

Ievērojot iepriekš minētos faktus un apstākļus, lūdzu izvērtēt, vai Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nami" amatpersonu rīcība, izsniedzot Oļegam Burovam atļauju Nr. 139/20, nenodara zaudējumus Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nami". Tāpat, lūdzu, veikt pārbaudi par tiesisko pamatu atļaujas Nr. 139/20 izsniegšanai Oļegam Burovam, kā arī pārbaudīt, vai Oļegs Burovs ir veicis samaksu par atļaujas Nr. 139/20 saņemšanu.

Par veiktajām pārbaudēm, konstatētajiem faktiem un pieņemtajiem lēmumiem, lūdzu, informēt mani rakstiski, informāciju sūtot uz manu e-pasta adresi ggrinvalds@gmail.com!

Ar cieņu, Guntars Grīnvalds

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam

knab@knab.gov.lv

Valsts ieņēmumu dienestam

vid@vid.gov.lv

Guntara Grīnvalda

e-pasts: ggrinvalds@gmail.com

iesniegums.

Lūdzu veikt pārbaudi par bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajām valsts amatpersonas deklarācijām. Lūgums pamatots ar Oļega Burova publiski valkātu Girard - Perregaux zelta krāsas pulksteni, kura vērtība pēc publiski pieejamas informācijas varētu būt EUR 8,500 līdz EUR 25,000.

Valsts ieņēmumu dienesta datubāzē pieejamās Oļega Burova valsts amatpersonas deklarācijās nav atrodama informācija un ieraksti par saņemtiem dāvinājumiem vai veiktiem darījumiem par šādām summām. Atbilstoši likumam valsts amatpersonai deklarācijā jānorāda visi darījumi, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

Pielikumā pievienoju fotogrāfiju no Oļega Burova ierakstiem sociālajos tīklos, kurā Oļegs Burovs redzams valkājam šādu pulksteni.

Par veiktajām pārbaudēm, konstatētajiem faktiem un pieņemtajiem lēmumiem, lūdzu, informēt mani rakstiski, informāciju sūtot uz manu e-pasta adresi, no kuras nosūtīts šis iesniegums!

Ar cieņu, Guntars Grīnvalds

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!